Haberler

Havza'da Eco-Detectives Projesi Kapsamında Orman İşletme Şefliği Ziyareti

Güncelleme:

Havza'da eTwinning projeleri kapsamında hazırlanarak hayata geçirilen ve ilçede iki okulun ortak olduğu 'Eco-Detectives' projesi kapsamında öğrenciler Havza Orman İşletme Şefliğini ziyaret ettiler. Proje kapsamında öğrencilere doğa, orman, çevre sevgisi ve geri dönüşüm bilinci aşılanmaktadır.

Havza'da eTwinning projeleri kapsamında hazırlanarak hayata geçirilen ve ilçede iki okulun ortak olduğu "Eco-Detectives" projesi kapsamında öğrenciler Havza Orman İşletme Şefliğini ziyaret ettiler.

Türkiye, İtalya, Gürcistan ve Romanya'dan 19 okulun ortaklaşa yürüttüğü ve öğrencilere doğa, orman, çevre sevgisi ve geri dönüşüm bilinci aşılamak adına yürütülen "Eco-Detectives" projesi kapsamında iki okulun proje ekipleri Havza Orman İşletme Şefliğini ziyaret ederek Havza Orman İşletme Şefi Rıdvan Mutlu ile görüştü.

Mutlu, proje ekibine Orman İşletme şefliklerinin görevleri, fidan, ağaç türleri, ormanların muhafazası ve ormanların dünya için önemi hakkında bilgiler verdi.

Havza Orman İşletme Şefi Rıdvan Mutlu doğanın ve ormanın korunmasının gelecek için önemli olduğunu belirterek, "Çocuklarımızın bu yaşlarda bilinçlenmesi geleceğe daha umutla bakmamızı sağlıyor. Ormanlar sadece ağaçlardan ibaret alanlar olmadığı gibi yaşamımız için ayrıca bir öneme sahiptir. Doğaya ve ormanlara hep birlikte sahip çıkmalıyız." dedi.

Vakıfbank Atatürk Ortaokulu Öğretmeni, Proje Koordinatörü Nevin Küçükenez ise AA muhabirine, projenin 10 yabancı, 9 Türk ortakla yürütüldüğünü belirterek, "Türkiye, İtalya, Gürcistan ve Romanya'dan 19 okulun ortaklaşa yürüttüğü projemiz ile öğrencilerimize doğa sevgisi aşılamak asıl amacımız." dedi.

Rehber öğretmen Özlem Ekici Kızılırmak ise, proje kapsamında 5. sınıf öğrencilerinden kurduğu ekiple "Eco-Detectives" projesi kapsamında faaliyetlerde bulunduklarını belirterek, "Yaklaşık 3 ay sürecek olan bu projede ağaç türleri, ağaçlandırma, iklim konularının yanı sıra geri dönüşüm, kompost gibi konularda öğrencilerimize paydaşlarımızla eğitimler ve faaliyetler düzenlemekteyiz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Havza Eğitim Güncel Haberler

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title