Haberler

Güngören'de Kültür, Sanat ve Beceri Kursları Devam Ediyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güngören Belediyesi’nin 44 farklı branşta gerçekleştirdiği kültür, sanat ve beceri kursları devam ediyor.

Güngören Belediyesi'nin 44 farklı branşta gerçekleştirdiği kültür, sanat ve beceri kursları devam ediyor.

Güngören Belediyesi bünyesinde gerçekleşen Kültür, Sanat ve Beceri Kursları için 2017 Eylül ayında 44 branşta hizmetlere devam ediyor. Bu branşlardan dönem içerisinde katılım gören 30 branşta kurs açılarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Ebelediye.gungoren.bel.tr adresinden, telefon üzerinden ve bizzat başvuruyla alınan ön başvurular sonrasında saat ve günleri belirlemek üzere katılımcılarla toplantı yapılıyor. Bu toplantı ile dersin içeriği, kursun süresi ve toplam saati hakkında yetkiler tarafından vatandaşa bilgi veriliyor.

Her kurs kendi içerisinde farklı total sürelere sahip olurken, Güneştepe Kültür Merkezi bilgisayar, dil, hobi, müzik ve diğer kurslar kategorisinde 30 branşa ev sahipliği yapılıyor. Bununla birlikte bilgi evlerinde ve Güngören Kültür Merkezi binasında da da aktif olarak gerçekleştirilen kurslar bulunuyor. Güngören Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile eğitmenler temin edilirken bunun haricinde belediye bünyesinde çalışan çeşitli eğitmenler bulunuyor. Dönem içerisinde biten kursların yerine yeni başvurular alınarak ara dönem kayıt imkanı vatandaşlara sunuluyor. Güngören Halk Eğitim Merkezi ile yapılan kurslarda ikamet şartı talep edilmediği gibi MEB onaylı sertifika sahibi olma imkanı da sunuluyor. Kurslara katılan kursiyerler için sene sonu sergisi ve kapanış programları tertip edilirken bu programlarda eğitmenlere teşekkür belgeleri ve çeşitli hediyeler takdim ediliyor.

Konu ile ilgili olarak Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman şöyle konuştu: "Açtığımız kursların gerçek hayatta bir karşılığının olmasına, üretime ve istihdama dönüşmesine dikkat ediyoruz. Birçok kursiyerimiz katıldığı kurs branşlarını gündelik hayatında kullanarak ihtisas alanı haline getirmiştir. Bağlama kursuna gelen kursiyerimiz konservatuvara yerleşmiş, yağlı boya kursuna gelen kursiyerimiz Güzel Sanatlar Fakültesinde eğitimine devam etmiş, drama kursuna gelen çocuk kursiyerlerimiz kendini ifade etme konusunda dışa dönük hale gelmiştir. "

Devam eden kursların isimleri ise şu şekilde: "Dil Kursları; İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, İşaret Dili, Bilgisayar Kursları; bilgisayar işletmenliği, bilgisayarlı muhasebe, grafik ve reklam tasarım, Hobi kursları; Hint Kınası tasarımcılığı,

Ebru,nakış, iğne Oyası,ahşap boyama,ahşap dağlama, takı tasarım, giysi dikimi, resim - karakalem, resim - yağlı boya. Müzik Kursları;Türk Halk Müziği,halk oyunları yetişkin,halk oyunları çocuk, gitar,bağlama, Keman, ritim - davul. Diğer Kurslar; Fotoğrafçılık, Satranç, drama,4-6 yaş çocuk etkinlikleri, tiyatro." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close