Haberler

Güney Kore, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Yönelik Uluslararası Çabalara Katılacak

Güncelleme:

Güney Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Kweon Ki-hwan, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için uluslararası çabalara katılmaya devam edeceklerini açıkladı. Bu çabalar arasında bilim, teknoloji ve siber güvenlik alanlarına öncelik verileceği vurgulandı.

Güney Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Kweon Ki-hwan, ülkesinin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine (SDG) yönelik ilerlemeyi hızlandırmak için uluslararası çabalara katılmayı sürdüreceğini bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul başlangıcının hemen öncesinde uluslararası kuruluşların yenilenmesi yönündeki çabaların ana gündem olduğu BM Geleceğin Zirvesi başladı.

Çok Taraflı ve Küresel İşlerden Sorumlu Bakar Yardımcısı Kweon, zirvedeki konuşmasında, Güney Kore'nin sürdürülebilir barış ve refaha katkı sağlamak için özellikle bilim, teknoloji ve siber güvenlik alanlarına odaklandığını kaydetti.

Bilim ve teknolojinin, barışçıl amaçlara hizmet edecek şekilde kullanılması gerektiğini vurgulayan Kweon, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) bir üyesi olarak Güney Kore'nin siber güvenlik alanına da öncelik verdiğini belirtti.

Kalkınma kaynaklarının güvence altına alınmasının Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine (SDG) ulaşmanın anahtarı olduğunu ifade eden Kweon, "Güney Kore, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine yönelik ilerlemeyi hızlandırmak için uluslararası çabalara aktif şekilde katılmaya devam edecektir." dedi.

Kaynak: AA / Zeynep Katre Oran - Güncel

Güney Kore Politika Güncel Dünya

İsrail'den Lübnan'a saldırı! 182 ölü, 700'den fazla yaralı var

İsrail bomba yağdırıyor: 182 ölü, 700'den fazla yaralı

Ümraniye'de polisi şehit eden saldırgan adliyeye böyle sevk edildi! Emniyet'ten 3 ayrı mesaj

Emniyet'ten polis katiline ayar! Adliyeye sevk ederken 3 ayrı mesaj verdiler

Polisimizi şehit eden alçağa 'Pişman mısın?' diye soruldu, dudaklarından tek cümle döküldü

O alçağa "Pişman mısın?" diye soruldu, dudaklarından tek cümle döküldü

6 yaşındaki çocuk gelin davasında karar! Baba ve eş içeride çürüyecek

Türkiye'nin günlerce konuştuğu çocuk gelin davasında karar

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });