Haberler

Gümüşhane Üniversitesi'nin Süleymaniye Mahallesi Ofisi Açıldı

Gümüşhane’nin tarihi Süleymaniye Mahallesinde Akagün ailesi tarafından bağışlanan ve İl Özel İdaresi tarafından restore ettirilerek Gümüşhane Üniversitesine tahsis edilen Rektörlük ofisi olarak hizmet verecek olan tarihi konak törenle hizmete açıldı.

Gümüşhane'nin tarihi Süleymaniye Mahallesinde Akagün ailesi tarafından bağışlanan ve İl Özel İdaresi tarafından restore ettirilerek Gümüşhane Üniversitesine tahsis edilen Rektörlük ofisi olarak hizmet verecek olan tarihi konak törenle hizmete açıldı.

Gümüşhane'nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesinde Akagün ailesine ait tarihi Eskicioğlu konağı İl Özel İdaresi'ne hibe edildikten sonra kurum tarafından DOKA desteğiyle aslına uygun olarak restore ettirilmişti.

Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Belediye Başkanlığı ofislerinin Süleymaniye Mahallesindeki tarihi binalarda hizmete girmesinin ardından Gümüşhane Üniversitesi'nin de mahallede olması için üniversiteye tahsis edilen konak için açılış töreni düzenlendi.

"Süleymaniye Türkiye'de ki hoşgörü merkezlerinden birisi"

Konağı hibe eden Akagün ailesinin temsilcilerinden Dr. Metin Akagün ve diğer aile bireylerinin de katıldığı törende konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Süleymaniye Mahallesinde bir tarih ve yaşanmışlık olduğunu ve burayı çok önemsediklerini belirterek, "Türkiye'de ki hoşgörü merkezlerinden birisi olarak değerlendiriyoruz burayı. Burayla ilgili hedeflerimiz, hayallerimiz ve harcamalarımız var devlet olarak. Adeta Safranbolu, Beypazarı gibi hayal ediyoruz burayı. Buranın özgün mimari dokusuna uygun şekilde harcamalar yapıyoruz. Burada sadece devlet var henüz. Özel sektörün de buraya gelmesi lazım. Biz devlet olarak yolunu yaptık. Buraya kadar doğalgaz geldi. Butik otel ihalesini de haftaya yapıyoruz. Buraya devlet 20 milyona yakın yatırım yaptı" dedi.

"Süleymaniye'de tarih, kültür ve kış sporlarının bir arada olduğunu göreceksiniz"

Önümüzdeki günlerde tarihi mahallenin bitişiğindeki kayak merkeziyle ilgili Gümüşhane'nin 50 yıllık hayalini de gerçekleştireceklerini ifade eden Vali Memiş, "Yaklaşık bin 600 metrelik telesiyejin tahsisini aldık bakanlıktan. Önümüzdeki günlerde ihalesini yapıp montajına başlayacağız. Tarih, kültür ve kış sporlarının bir arada olduğunu göreceksiniz. Hep güzel işler yapıyoruz. Biz burayı Valilik olarak değerlendirebilirdik. Gümüşhane'nin en önemli değerlerinden birisi Gümüşhane Üniversitesi. Biz bu konağa yaklaşık 850 bin lira para harcadık ve bedelsiz olarak Gümüşhane Üniversitesine verdik. Buradaki çalışmalarımız artarak devam edecek. Gümüşhane'nin geleceği var" diye konuştu.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de hem Valilik hem Belediye olarak Süleymaniye Mahallesinde ofis açtıklarını, üniversitenin de buraya gelmesinin uygun olacağını düşündüklerini belirterek, "Süleymaniye inşallah daha da gelişecek" dedi.

"Konağın devamı niteliğinde maden müzesini de açacağız burada"

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek de sivil mimarinin en güzel örneklerini konakların oluşturduğuna değinerek, "Ben göreve geldikten sonra Valimiz böyle bir konağın Rektörlük ofisi olarak değerlendirilmesini istediğinde müteşekkir olduk. İl Özel İdaresi vasıtasıyla bu tarihi konak tekrar ayağa kaldırıldığı için Valimize ve Özel İdaremize çok teşekkür ediyorum. Bu konağın devamı niteliğinde maden müzesini de açacağız burada" diye konuştu.

Konağı hibe eden Dr. Metin Akagün ise Süleymaniye mahallesinde Türkler, Rumlar ve Ermenilerin yüzyıllar boyunca burada iç içe, kardeşçe yaşadıklarını belirterek, "Yıllarca harabe halindeydi burası. Şimdi Valimiz, Belediye Başkanımız ve Rektörümüz el ele verdiler. Buraların bir turizm merkezi haline getirilmesinden çok mutluyuz. Gümüşhane'nin dağları, taşları itibariyle bir müzedir. Burada bir maden müzesi ve maden araştırma laboratuvarı kurulmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Akagün ailesine plaket takdiminin ardından kurdele kesimiyle konağın açılış gerçekleştirilirken, davetliler daha sonra konakta incelemelerde bulundu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gümüşhane Valiliği Süleymaniye Türkiye Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024?
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title