Haberler

Gülsuyu Davasında Adliye Koridoru Savaş Alanına Döndü

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hasan Ferit Gedik davasında adliye koridorları karıştı. Polisin biber gazıyla müdahale ettiği olaylarda sandalyeler havada uçuştu.

Maltepe Gülsuyu'nda gösteri yapan gruba yönelik silahlı saldırıda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 22'si tutuklu 35 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 22 tutuklu, 2 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada, Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Meray ve babası İbrahim Gedik'le taraf avukatları da hazır bulundu.

ADLİYE KORİDOLARI KARIŞTI

Maltepe Gülsuyu'nda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin da yaralandığı olaylara ilişkin davanın görüldüğü Anadolu Adalet Sarayı'nın koridorları karıştı.


SANDALYELER HAVADA UÇUŞTU

Güvenlik gerekçesiyle, duruşma salonunun bulunduğu kata müştekilerin birinci dereceden yakınları dışında kimse alınmadı. Davayı izlemek için gelen bir grup ile polis ve özel güvenlik görevlileri arasında olaylar çıktı. "Hasan Ferit Ölümsüzdür" şeklinde sloganlar atan gruba polis müdahale etti. Polis ve güvenlik görevlilerine sandalye ile koridorlardaki bariyerleri atan gruba biber gazı da sıkıldı.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 2 POLİS YARALANDI

Olaylarda 5 kişi gözaltına alınırken 2 polis ise hafif yaralandı. Anodolu Adliyesi'nde yaşanan arbede, çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına böyle yansıdı.


DURUŞMADA BUGÜN YAŞANANLAR:

Anadolu Adalet Sarayı'nda bulunan Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 22'si tutuklu 2'si tutuksuz 24 sanık, Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik, babası İbrahim Gedik ve taraf avukatları katıldı. Tutuklu sanıklar ile müştekiler arasında jandarma ekiplerince etten duvar örüldü. Duruşmayı CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Taksim Dayanışması Genel Sekreteri mimar Mücella Yapıcı da izliyor.

Duruşma öncesi adliye dışında da olaylar çıktı

"GERÇEKTEN YARGILANMAK İSTİYORUZ"

İlk olarak duruşmaya tutuklu sanıklar alındı. Müştekiler salona girmeden önce konuşmak istediklerini belirten tutuklu sanıklardan biri, "Adamlar resmen su şişesi, bozuk para atıyorlar. Tamam ben suçsuzum demiyorum. Biz burada gerçekten yargılanmak istiyoruz. Savunma vermeye başlayınca kıyamet kopacak" ifadesini kullandı.
Mahkeme başkanı Mahir Merdun ise, "Biz de yargılama yapmaya çalışıyoruz. Salondaki olayların görüntüsünü Başsavcılığa verdik" diye konuştu. Bu sırada salona müşteki avukatları geldi. Duruşma salonuna ön kapıdan alınmadıklarını belirten avukatlar, arbede sonrası kalem koridorundaki kapıdan duruşma salonuna girdiklerini ifade etti.

İDDİANAMENİN OKUNMASINA DEVAM EDİLİYOR

Tarafların yoklaması alındıktan sonra Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanılarak tutuksuz sanık Mete Barış Durak'ın kimlik tespiti yapıldı. Geçtiğimiz Çarşamba günü okunması yarım kalan 311 sayfalık iddianamenin 78. sayfasından itibaren okunmasına devam ediyor.

ADLİYEDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Davanın geçtiğimiz celsesinde yaşanan olaylar nedeniyle adliyede geniş güvenlik önlemleri alındı. Adliye bahçesinde demir barikatlar dışında bekleyen kalabalık sloganlar atarken TOMA'lar, çevik kuvvet araçları ve ambulanslar adliye bahçesinde bekletiliyor. Mahkeme salonunun bulunduğu -3. kattaki koridor ise polis ablukasına alındı. Adliyenin giriş katı olan -4. katta da bariyerlerin konulduğu adliyede davanın tarafları dışında hiçbir izleyici koridora dahi alınmıyor.

311 SAYFALIK İDDİANAME

311 sayfalık iddianamede "Kasten yaralama", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma", "Nitelikli yağma", "Kasten öldürmeye teşebbüs", "Nitelikli yağma" gibi suçlardan, 11 yıl ile 269 yıl arasında değişen hapis ve müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacak 22'si tutuklu 35 sanık bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close