Haberler

Güçlü Marka, Yeni Nesil ve Spor Etkisi ile Başladı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Brand Week Istanbul, bu yıl dördüncü kez Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı. Vodafone ana sponsorluğunda gerçekleşen etkinlik 11 Kasım'a kadar sürecek.

Brand Week Istanbul sahnesinde pazarlama etkisi, aşk etkisi, dijital ve mobil etkinin yanı sıra yapay zeka, melez gerçeklik ve veriden süzülüp çıkan iç görünün de yaratacağı etkinin yakın geleceğimizi nasıl daha da şekillendireceği tartışılıyor.

Marka Stratejisi Danışmanı Dr. Erich Joachimsthaler, Vivaldi Group Başkanı, New York

Günün ilk konuşmasını Marka Stratejisi Danışmanı Dr. Erich Joachimsthaler yaptı. Aralarında Burberry'nin de olduğu birçok uluslararası markaya danışmanlık veren Joachimsthaler; "Bugün rekabet herkesten ve her yerden gelebilir, kendinizi birden lideri olduğunuz sektörün dışında bulabilirsiniz. Bu yıkımdan kurtulmanın ve rekabet edebilmenin koşulu ise tüketiciyi dinlemek" dedi. Teknolojiden daha hızlı değişen şeyin tüketici beklentisi olduğunu tüm konuşması boyunca vurgulayan Joachimsthaler, Nokia – Apple ve Kodak – GoPro örnekleri ile bu tezini savundu. Nokia'nın, 2007 yılında dünyanın en değerli beş markası arasında iken yerini Apple'a kaptırmasının gerekçesi olarak Nokia'nın bir iletişim problemi çözmeye odaklanırken, Apple'ın bir tüketici ihtiyacı giderdiğine değinen Joachimsthaler, Apple'ın başarısının en büyük sırrının uygulamalar (application) üzerinden tüketici ihtiyacını görmek ve duymak olduğunu belirtti. Dr. Erich Joachimsthaler, yine benzer bir örneği dönemin sektör lideri ve dijital kameranın mucidi Kodak'ın tahtını ele geçiren GoPro ile verdi. Bu örnekte de yine Apple'da olduğu gibi başarı ürünün sadece kendisinde değil, bir tüketici ihtiyacını karşılamış ve bir deneyimi paylaşma fırsatı yaratmış olmasında olduğunu vurgulayan Joachimsthaler; "Dolayısıyla rekabetin şekli tamamen değişti. Eskiden rakipler takip edilirken, şimdi insan ihtiyacı takip edilmeli" dedi.

Yeni Nesil Uzmanı Joeri Van Der Bergh, Brüksel

Joeri Van Der Bergh, 5 – 19 yaş arası bireyleri Z Jenerasyonu, 20 - 36 yaş arasındaki bireyleri Milenyum Jenerasyonu olarak adlandırırken, bu iki neslin birleşimini ise Gelecek Nesil (Next- Gen) olarak ifade ediyor. Bu jenerasyonun çok önemli dört özelliği olduğunu vurgulayan Joeri Van Der Bergh, bu özellikleri şöyle sıraladı;

Canlılık, hızlılık; her şeyi hemen ve burada istiyorlar. Birden fazla ekran kullanıyorlar, televizyon seyrederken mutlaka telefonları ve hatta laptopları da üçüncü ekran olarak açık duruyor.
Daha iyi bir dünyada yaşamak istiyorlar. Cinsiyet, ırk ve kültürel farklılıklar onlar için önemli değil.
Yaratıcılıklarını işlerine katmak ve zanaatkâr olmak istiyorlar.
Joeri Van Der Bergh, bu nesle hitap etmenin "Güncel kalmak" ve "Tutarlılık" olmak üzere iki yolu olduğunu belirtti.

ThinkNeuro CEO, NMSBA Türkiye Başkanı Dr. Yener Girişken, İstanbul

Yılın en ilham verici haftası Brand Week'in birinci gününde "Görsellerin Bilinçdışındaki Etkisi"ni anlatan Dr. Yener Girişken, reklamlarda görsel, slogan ve logo kullanımında kadın ve erkek algı farklılıklarını anlattı. Beşiktaş'taki tüm billboardları kadın ve erkeklerde oluşturduğu algı üzerine yapılan araştırmada kadınlar görselde öncelikle mutlaka yüze odaklanırken erkeklerin reklama daha pragmatik yaklaşarak hem yüze baktığı hem logoyu gördüğü hem de sloganı okuduğu ortaya çıkıyor. Erkekler reklamı bütünüyle görürken kadın, tamamen fotoğrafa ve fotoğrafta yüze odaklanıyor. Kadının logoya hiç bakmadığı, sloganı ise göz ucuyla gördüğü tespit edildiğini anlatan Girişken, reklamda bir ayakkabı söz konusu ise kadının dikkatini yüzden çevirdiği, ilginin ayakkabıya kaydığını tespit ettiklerini söyledi.

Şenol Güneş ile Spor Etkisi

Sportsnet Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gülüm, İstanbul

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, İstanbul

Milli Jimnastikçi Tutya Yılmaz, İstanbul

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Teknik Direktörü Şenol Güneş, İstanbul

Dünyada pazarlamada spora ayrılan bütçe %25 iken Türkiye'de %5 bile değil. Spor Etkisi oturumuna milli jimnastikçi Tutya Yılmaz katıldı. Spor yaşantısına 4 yaşında başlayan ve okulla birlikte günde 7 saat antrenman yaparak devam eden milli jimnastikçi, hedefinin 2020 Olimpiyatları olduğunu paylaştı. Henüz 16 yaşındayken Bakü'de düzenlenen Avrupa Oyunları'nda ülkesini temsil eden Tutya Yılmaz'ın spor enerjisi kitlelere etki etti ve kazandığı anın videosu milyonlarca kez izlendi. Oturumun son bölümünde ise Beşiktaş Jimnastik Kulübü Teknik Direktörü Şenol Güneş sahnedeydi.

Vodafone ana sponsorluğunda gerçekleşen yılın en ilham verici haftası Brand Week'in birinci gününde Nasser Pashapour Nikoo, ambargonun ardından İran pazarı ile ilgili bilgiler paylaştı, Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi, Yazar, Gazeteci Doc Searls, hikaye deneyimi konusunda bir sunum yaptı. Ayrıca Psikoloji Profesörü Dr. Rafal Ohme'nin "Rakibe Çalışıyorsun Farkında Değilsin" başlıklı konuşmasının ardından kadınların markalaşması üzerine çalışmalar yürüten Marka Stratejisti Catherine Kaputa sahnede günün son konuşmasını gerçekleştirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
ABD ve İngiltere'nin ardından Fransa'dan da onay çıktı: Ukrayna füzelerimizi kullanabilir

Batı, topyekun Putin'e savaş açıyor! Bir ülke daha Ukrayna'ya izin verdi

20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

Arka Sokaklar'daki 'tarikat' sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

Arka Sokaklar'daki "tarikat" sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

title