Haberler

Gü'de Kariyer Planlaması Programı

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Sağlık Yönetimi Bölümünce kariyer planlaması programı düzenlendi.

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Sağlık Yönetimi Bölümünce kariyer planlaması programı düzenlendi.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen programa katılan Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın, yöneticilik konusunda öğrencilere bilgi verdi.

Bir yöneticinin ekonominin temel prensiplerini anlaması gerektiğini belirten Günaydın, iyi bir plancı olmadan iyi bir yönetici olunamayacağını ve ekonominin şirketi nasıl etkileyeceğini anlamadan da iyi bir plancı olunamayacağını söyledi.

Günaydın, her yöneticinin makro, mikro ve uluslararası ekonomi alanını anlaması gerektiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öğrenmenin en iyi yolu deneyim potasında erimekten geçmektedir. Yöneticilerin görevi insanların riske girme serbestisine ve yanlış yapma özgürlüğüne sahip oldukları duygusunu vermektir. Yöneticiler iş yerinde karamsar olmamalıdır. İyi bir yöneticinin insanların iyi yönetilip yönetilemeyeceğine dönük kriterlerin neler olduğunu, müşterilerin, işletmelerin veya kurumların yaşam kaynağı olduğunu, başarılı insanlarla vasat insanlar arasındaki farkın çok az olduğunu, karlılığın farklılıkta olduğunu, farkı oluşturan yegane unsurun ise daha fazla çalışmak olduğunu, insanları işe alırken ahlak, yapabilirim diyebilme ve zekanın önemli olduğunu ve gelişebilmek için okumanın çok önemli olduğunu bilmesi gerekmektedir."

İnsanın kendisine inanması gerektiğini de vurgulayan Günaydın, "Özgüven öyle bir duygudur ki bu duygu sayesinde istediğiniz her şeye ulaşabilirsiniz. Bu duygu, anlamlı ve dolu bir hayat sürmenin olmazsa olmazıdır. Kendinizi başarısız olarak düşünüyor ve gözünüze başarısız biri gibi geliyorsanız başarısız olmak kaçınılmazdır. Başarılı olmayı düşünün. Kazanmak ve başarılı olmak için dünyaya geldiğinizi unutmayın. Düşündüğünüz ve hissettiğiniz her şey bilincinizde doğru kabul edilir, bilinçaltında yer edinir ve gerçekleşir. En çok ihtiyacınız olan kendinize inanmanızdır. Ben kelimesine ne eklerseniz o olursunuz. Ben başarırım derseniz başarır, ben başaramam derseniz başaramazsınız" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

İhsan Günaydın

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'nin çağrısına destek: Tarihi bir fırsat penceresi açıldı

Bahçeli'nin Öcalan'la ilgili sözleri için bakın ne dedi

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti'de hareketlilik

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti'de hareketlilik

PKK liderinin kardeşi Mehmet Öcalan: Kimse kimseyi aldatmasın

Bahçeli'ye Öcalan cephesinden ilk yanıt

'Öcalan' çağrısının yankıları sürüyor: Endişen varsa, düne kadar elini öptüğün Bahçeli'ye git

"Endişen varsa, düne kadar elini öptüğün Bahçeli'ye git"

title