Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Daniş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Türkiye'nin 150 bin ton kırmızı et açığı olduğunu belirterek, "Her şeye rağmen bütün imkanlarımızı kullanarak önümüzdeki 3 yıl içerisinde uygulamaya geçirdiğimiz desteklerle ithalatı minimuma indirmek istiyoruz.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Türkiye'nin 150 bin ton kırmızı et açığı olduğunu belirterek, "Her şeye rağmen bütün imkanlarımızı kullanarak önümüzdeki 3 yıl içerisinde uygulamaya geçirdiğimiz desteklerle ithalatı minimuma indirmek istiyoruz." dedi.

Daniş, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığını ziyaretinde, Trakya'da iyi düzeyde hayvancılık yapıldığını söyledi.

Trakya'nın en büyük avantajının İstanbul'a yakınlığı olduğunu belirten dile getiren Daniş, besicilerin de hayvanlarına çok sağlıklı şekilde baktığını ifade etti.

Bakanlık olarak özellikle 2002'den bugüne en fazla artan desteklerin hayvancılık alanında verildiğine dikkat çeken Daniş, "Biz bunun sonuçlarını alıyoruz ülke olarak. Ama halen yapılacak, atılacak adımlarımız var. Son 2-3 yıldır süt fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşıyoruz. Geçen günlerde Çek'lerle iş birliği formu yaptık. Süt fiyatları yüzde 30 düşmüştü onlarda." diye konuştu.

Islah çalışmalarıyla beraber biraz daha kombine ırklara yönelmeye başladıklarını dile getiren Daniş, bakanlık olarak aile işletmelerine yönelik desteklemeleri önemsediklerini anlattı.

Trakya'da aile işletmeleri noktasında, hayvan ahırlarında problemlerin olduğuna dikkat çeken Daniş, şöyle devam etti:

"Bununla ilgili bakanlığımızda da belli çalışmalar vardı. Ama önümüzdeki süreçte özellikle Trakya ile ilgili daha özel ne yapabiliriz biraz bunu çalışmamız gerektiği ortaya çıkıyor. Ciddi destekler veriyoruz hayvancılığa, tarıma. Bunun da sonuçlarını alıyoruz. Türkiye'nin 150 bin ton kırmızı et açığı var. Her şeye rağmen bütün imkanlarımızı kullanarak önümüzdeki 3 yıl içerisinde uygulamaya geçirdiğimiz desteklerle ithalatı minimuma indirmek istiyoruz. Bu sadece ıslah amaçlı da olabilir. Onun haricinde 150 bin ton açığı kapatmak istiyoruz. Bu yaklaşık 400, 500 bin hayvana tekabül ediyor."

Daniş, konuşmasının ardından besiciler ve Kırklareli'ne özgü içecek olan hardaliye üreticilerinin istek ve sıkıntılarını dinledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Daniş, Kırklareli Valiliği ile Ziraat Odasını da ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Daniş Kırklareli Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title