Haberler

Gerçeğin Sınırlarından Hayallerin Sonsuzluğuna Fantastik Bir Yolculuk

Gerçeğin Sınırlarından Hayallerin Sonsuzluğuna 
Fantastik Bir Yolculuk
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayakları yere basan, hayat dolu, gerçekçi bir genç adamla, nereden geldiği meçhul, çekici bir genç kadının yolları kesişirse ne olur?

Hasan Saraç'ın Zaman Gezginleri – Kerim ile Sibel adlı romanı, bu karşılaşmadan yola çıkıp farklı dünyalara yelken açan bir aşk öyküsü. Bu öykünün çevresine örülmüş gözlemler, hayaller ve sorularla ufuk açan, sürükleyen, eğlendiren bir roman. Kendi içinde bir bütün, ama aynı zamanda bir üçlünün ilk kitabı.

Çapraz Oyun'dan Zaman Gezginleri'ne

Hasan Saraç'ın psikolojik gerilim tarzında, fantastik bir kurgu üstüne oturtulmuş değişik bir hikâye anlattığı ilk romanı Çapraz Oyun 2010 yılında yayımlanmıştı. Yazarın uzun süredir üzerinde çalıştığı Zaman Gezginleri dizisinin Kerim ile Sibel adlı ilk eseri de bu yıl Ocak ayının ortasında raflarda ve internette yerini aldı.

Romanın başkahramanlarından Kerim, Amerika'da eğitimini tamamlayıp bir süre de çalıştıktan sonra kariyerine kendi ülkesinde devam etmek üzere İstanbul'a gelen hayat dolu bir genç adamdır. Başvurduğu işe kabul edildiği gece başarısını tek başına kutlamak üzere gittiği caz kulübünde ise, iki ay için İstanbul'a gelen gizemli bir misafirle tanışacak ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

"Barmenin önüne koyduğu buğulu bardağa uzandı, tam içkisinden ilk yudumunu alacaktı ki kapıdan giren o genç kadını gördü.

Güzel, çekici, egzotik, baştan çıkartıcı…

Aklına gelen hiçbir sıfat gördüklerini tarif etmeye yetmiyordu. Kendinden emin, sakin bir yüz. İnce hatlı bir burun, olağanüstü derin bakan kapkara gözler, kadınsı davetinin farkında olmayan çocuksu dudaklar. Minnacık kulaklarını örtmeyen kısacık saçlar ve sol yanağında küçük siyah bir ben."

Her şey bir anda olur aslında. Sonsuzluk o anın içindedir sanki. Sonlu bir hayata sonsuz bir aşk sığar mı?

Kanıksadığımız yaşam tarzları, önyargılarımız, kendimize özgü davranış kalıplarımız, içinde yaşadığımız topluma, düzene, zamana yabancı olan bir gezgin için ne ifade eder acaba?

Zaman Gezginleri-Kerim ile Sibel adlı roman, insana ve topluma dair özgün gözlemleriyle, özgür iradeyi kucaklayan felsefesi ve fantastik kurgusuyla okurlarını farklı bir dünyaya davet ediyor.

Yazarın Özgeçmişi

Hasan Saraç 1951 yılında Ankara'da doğdu.

Ankara Fen Lisesi ve ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği'ni bitirdikten sonra çeşitli mesleki eğitimlerin yanı sıra 1985-1988 yılları arasında Harvard Business School yöneticilik programlarına katıldı.

Otuz beş yıl boyunca değişik sektörlerde işveren ve/veya üst düzey yönetici olarak çalıştı.

İlk romanı Çapraz Oyun 2010 yılında okurlarıyla buluştu.

2011 yılında Edebiyat Haber sitesinde yirmiden fazla "Yazar Portresi" yayınlandı.

Saraç, zaman ve mekânın fantastik danslarına sahne olan, birbiriyle ilintili yeni roman projeleri üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel
ABD ve İngiltere'nin ardından Fransa'dan da onay çıktı: Ukrayna füzelerimizi kullanabilir

Batı, topyekun Putin'e savaş açıyor! Bir ülke daha Ukrayna'ya izin verdi

20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

Arka Sokaklar'daki 'tarikat' sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

Arka Sokaklar'daki "tarikat" sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

title