"Gençlere İşsiz Yerine Öğrenci Diyoruz"
Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr.Osman Altuğ, genç nüfusun çoğunun işsiz olduğuna dikkat çekerek, "Genç insanlarımıza iş bulamadığımız için, onlara işsiz diyeceğimize öğrenci diyoruz."
Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Osman Altuğ, genç nüfusun çoğunun işsiz olduğuna dikkat çekerek, "Genç insanlarımıza iş bulamadığımız için, onlara işsiz diyeceğimize öğrenci diyoruz. Okuyacaksın, yazacaksın, üniversite bitireceksin. Sana bir diploma vereceğiz, ama onun adı işsizlik sertifikası" dedi.
Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından ' Türkiye Ekonomisinde Beklenenler ve Gerçekleşenler' konulu konferans düzenlendi. Sani Konukoğlu Salonu'ndaki konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Osman Altuğ, "Müslümanlığımızla iftihar ederiz. Ancak ürettiğimiz şeylerle de iftihar etmeliyiz. Ama hep onlar üretiyor, biz tüketiyoruz" diye konuştu.
Altuğ sözlerini şöyle sürdürdü:
"Dünyada üreten toplumlar ve konuşan toplumlar var. Yüce Rabbim ne diyor? Oku, yaz, çalış, üret. Konuş diye başlamıyor. Konuşan Türkiye vi Müslüman ülkeleri hep konuşuyor. 1800'lü yıllarda onlar elektriği bulmuşlar. Evlerinde kullanıyorlar, şehirlerini aydınlatıyorlar. 1897'de katot tüpünü buluyorlar. Televizyona geçiyorlar, elektroniğe geçiyorlar. Biz ne yapıyoruz? 1897'de İstanbul'u aydınlatmak için onlardan jeneratör alıyoruz. Adam demiri makineye dönüştürüyor. Altından daha pahalıya sana satıyor. İşte demir fiyatıyla, altın fiyatı arasındaki fark, bizim onlara ödediğimiz keşif tazminatıdır kibarca. Bir başka gözle aptallık tazminatıdır. Bir başka gözle tembellik tazminatıdır. İslam'ı yıkan tembellik olmuştur. Sanayiin neresindeyiz? Üretimin neresindeyiz? Müslümanlığımızla iftihar ederiz. Ancak ürettiğimiz şeylerle de iftihar etmeliyiz. Hep tüketiyoruz. Hep onlar üretiyor, biz tüketiyoruz. Kalkınma sadece lafla değil, eylemle olur".
Üniversite mezunlarının çoğunun işsiz olduğuna dikkat çeken Altuğ, "Yüksek öğretimimizin yüzde 5'i sadece üretim, sağlık ve benzeri alanda. Yüzde 95'i sosyal bilimler alanında. Bir ülke düşünün bu ülkede 5 kişi üretecek, 95 kişi laf üretecek ve 100 kişi paylaşacak. İşte sizin yükseköğretim düzeniniz. Dünyanın hiç bir ülkesinde işsizlik sertifikası vermek için yarışma sınavları açılmaz. Genç bir nüfusa sahibiz. Genç insanlarımıza iş bulamadığımız için, onlara işsiz diyeceğimize öğrenci diyoruz. Okuyacaksın, yazacaksın, üniversite bitireceksin. Sana bir diploma vereceğiz. Ama onun adı işsizlik sertifikası. Gençlerimizin yüzde 56'sı işsiz. Genç insanımızın her 5'inden bir tanesi işsiz. Bunun neresi adalet?" diye sordu. - BURSA