Haberler

Gaziantep'ten Yapılan İhracat Arttı

Gaziantep'ten, geçen şubat ayında 531 milyon 776 bin dolarlık ihracat yapıldı.

Gaziantep'ten, geçen şubat ayında 531 milyon 776 bin dolarlık ihracat yapıldı. Geçen yılın aynı ayında 476 milyon 117 bin dolar ihracat yapılan kentte bu yıl yüzde 11.7 oranında artış kaydedilmesi sanayici ve işadamlarını mutlu etti.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, ilden şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11.7 oranında artışla 531 milyon 776 bin dolar değerinde ihracat yapılmasına sevindiklerini söyledi. Gaziantep'in Şubat ayında en fazla ihracat yapan iller arasında 6'ncı sıradaki yeri koruduğunu belirten Konukoğlu, "Bu yılın Ocak - Şubat dönemi ihracatımız ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.2 gerileyerek 959 milyon 115 bin dolar oldu" dedi.

Dünya ticaretinde durgunluk, iç karışıklıkların olduğu çevre ülkelerin ekonomik ve dış ticaret taleplerinde görülen sıkıntılara rağmen Gaziantep'in ihracatında artış olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu anlatan Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Şubat ayında çift haneli artış rakamları ihracatçılarımıza moral verdi. Geçen yılın aynı ayında 476 milyon dolarlık ihracat yapmıştık. Bu yıl Şubat 29 gün çektiği için 1 gün daha fazla ihracat yaptık, ama 28 gün bile olsa ihracatımız artışla kapanıyor. Gaziantep'in, en fazla ihracat yapan ilk 10 il arasında ihracatını en fazla artıran ve çift haneli rakama imza atan tek il olması da önemli bir gelişmedir. Temennimiz, Şubat ayındaki artışın önümüzdeki süreçte de kalıcı ve sürdürülebilir olmasıdır."

Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ise Gaziantep iş dünyasının farklı pazarlara açıldığını, yeni pazarlar ve hedef ülkelerin artmasıyla dış satımın da hedeflenen rakamlara ulaşacağını kaydetti. Dünya genelinde yaşanan olumsuzluklara rağmen Gaziantep'in ihracatındaki artışın ardındaki iş adamlarını tebrik eden Bartık, "Dünyanın farklı noktalarında yaşanan sıkıntılara ve dövizdeki hareketliliğe rağmen azim ve sabırla yoluna devam eden iş dünyasını kutluyorum. Şehrimizin geçmişten bugüne başarısının ardındaki sırrın da bu olduğuna inanıyorum. Dünyanın farklı coğrafyalarına ürün satan, Türk markalarının tanınırlığını sağlayan iş dünyamızın bu başarısının sürekli hale gelmesi için çalışıyoruz. Şubat ayı verileri iş dünyasına moral verdi, bu rakamların artarak devam etmesini istiyoruz" diye konuştu. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adil Konukoğlu Gaziantep Politika Güncel Haberler

Görüntüleri televizyonda krize neden olan kadından açıklama var

Görüntüleri televizyonda krize neden olan kadından açıklama var

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Borsada işlem ücreti alınacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Borsada işlem ücreti alınacak

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 11 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 11 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi Kadıoğlu hangi takımda oynuyor? Ferdi Kadıoğlu hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Türkiye'nin EURO 2024 ilk maçı ne zaman? Milli takımımız ilk maçını ne zaman, kimle oynayacak? Mert Müldür hangi takımda oynuyor? Mert Müldür hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Uğurcan Çakır hangi takımda oynuyor? Uğurcan Çakır hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Altay Bayındır hangi takımda oynuyor? Altay Bayındır hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Mert Günok hangi takımda oynuyor? Mert Günok hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Digitürk TRT Spor hangi kanalda 2024? Polonya Türkiye maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Polonya Türkiye maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Polonya Türkiye maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Polonya Türkiye maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Arda Güler neden yok? Polonya Türkiye milli maçta Arda Güler neden yok, sakat mı? EURO 2024 Arda Güler milli takımda mı? Basketbol şampiyonluk play off serisi kaç maç? #127936 Fenerbahçe Anadolu Efes hangi kanalda?
BM Güvenlik Konseyi ABD'nin Gazze için önerdiği ateşkes tasarısını kabul etti

BM Güvenlik Konseyi ABD'nin Gazze için önerdiği ateşkes tasarısını kabul etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title