Haberler

Füsun Demirel, Bu Kez "Süpürge" ile "Sahne" Diyor

Tiyatrocu Füsun Demirel, bu kez Ankara'da "sahne" diyecek.

Tiyatrocu Füsun Demirel, bu kez Ankara'da "sahne" diyecek. 17. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında Ankaralı tiyatro severler ile buluşacak olan Demirel, Bulut Tiyatro ile "Evim Güzel Evim" adlı oyunu sahnelenecek.

11 Mayıs Pazar günü Ankara Halk Tiyatrosu'nda sahnelenecek olan Evim Güzel Evim, "Ev gerçekten güvenli mi?" sorusunun yanıtını arıyor. Sanatçı Füsun Demirel, "Fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalarak yaşayan Melek ve iki kızının hikayesini, evimiz en güvenli en huzurlu olmamız gereken yerken, bazen cehenneme dönüşebilir önermesi ile izliyoruz. Oyun, bu sorunları gözler önüne sererken, seyirciyi de ailenin dört gününe ortak edip, tanık yapıyor" dedi.

Uzun zaman aradan sonra Ankara izleyicisi ile bir araya gelecek olmanın heyecanını yaşadığını belirten Demirel, "Ankaralının tiyatro tutkusu bir ayrı oluyor. Çok keyifli ve heyecanlı bir buluşma olacağından eminim. Bulut tiyatro olarak hepimiz heyecanla buluşma anımızı bekliyoruz" diye konuştu.

-"SÜPÜRGE BAŞKA İLLERDE DE OLSUN"-

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin gerek etkinlikleri, gerek atölye çalışmaları, gerekse filmleri ile tam anlamıyla "Festival Çok Güzel Gelsene" dediğini belirten Demirel; "Uçan Süpürge'nin kadın hakları kadının kimlik sorunu ve kadın özgürlükleri meselelerinde işlevi çok büyük. Kadının neredeyse ötekileştirilmeye çalışıldığı günümüzde, kültür ve sanatın yoğun katkılarıyla kadın cesaretlenecek ve sesini duyurabilecektir. Keşke Uçan Süpürge; başka başka illerde de olsa ve daha çok kadının bilinçlenmesi için çabalayabilse" dedi.

-"KADINLAR, KADINLAR İÇİN ÇALIŞMALI"-

Türkiye'de kadınların bir kısmının ciddi tutsaklıklar yaşadığını, şiddet görüp, birçok konuda da ötekileştirildiğini belirten Füsun Demirel, "Kadınların birçok sorunla karşı karşıya kaldığı, şiddetten, cinsel suistimallere kadar birçok konuda mağdur edildiği günümüz Türkiye'sinde hak ettiğimiz yerde olabilmemiz için daha çok çalışmak zorundayız. Biz kadınlar, yine kadınlar için tüm kadınlara ulaşmanın yolunu bulup, onların seslerini duyurmamız gerek.Başka yolumuz yok. Kadınlar, kadınlar için çalışmalı" ifadesini kullandı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Füsun Demirel Türkiye

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title