Haberler

Fetö'cü Şube Müdürünün "Bylock" Oyunu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Katip Çelebi Üniversitesindeki (İKÇÜ) Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklu sanık eski şube müdürünün, bir şoförün üzerine aldırdığı GSM hattında yüklediği "ByLock" programıyla örgüt mensuplarıyla haberleştiği ortaya çıktı.

ÖMER SÜT - İzmir Katip Çelebi Üniversitesindeki (İKÇÜ) Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklu sanık eski şube müdürünün, bir şoförün üzerine aldırdığı GSM hattında yüklediği "ByLock" programıyla örgüt mensuplarıyla haberleştiği ortaya çıktı.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, hakkında "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık eski İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Şube Müdürü Halil Özçelik'in, aynı üniversitede görevli ilkokul mezunu bir şoförü kandırarak, onun adına aldırdığı GSM hattına FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı "ByLock" yüklettiği bilgileri yer aldı.

Şoför R.S, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde tanık olarak verdiği ifadede, Özçelik'in yaklaşık 2,5 yıl önce kendisine geldiğini, "Bana bir telefon hattı alır mısın? İnternette araç alım satım yapacağım, orada kullanacağım" diye talepte bulunduğunu, Özçelik'e inandığı için bu isteği yerine getirdiğini belirterek, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ise hattı kapattırdığını kaydetti.

İKÇÜ'de görevli personelin FETÖ/PDY ile bağlantısının olup olmadığının tespiti için oluşturulan komisyonun, üzerine kayıtlı hatta "ByLock" yüklendiğini belirlemesi üzerine açığa alındığını ifade eden R.S, hattı sanık Özçelik'in kullandığına ilişkin deliller sunmasının ardından yeniden göreve başladığını, bu kişinin FETÖ/PDY bağlantılarını bilmediğinden böyle bir hata yaptığını anlattı.

R.S. ifadesinde, "Halil Özçelik, rektör yardımcısını arayarak hattı kendisinin kullandığını itiraf etti. Şoför olarak çalışan, işinde gücünde olan hatta hafta sonları dolmuş şoförlüğü yaparak geçimimi sağlayan bir insanım. Herhangi bir örgüt ya da yapıyla herhangi bir bağlantım yok. İyi niyetle almış olduğum bir telefon hattı yüzünden adım bu olaya karışmıştır. Görev yaptığım sürede bunların FETÖ ile bağlantısının olduklarını bilmiyordum." dedi.

Önce inkar etti sonra kabul etti

Sanık Özçelik'in ise emniyette alınan ifadesinde, "ByLock" programını kullanmadığını beyan etmesine rağmen çıkartıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki sorgusunda, "Kırgızistan gezimizde haberleşmek amacıyla telefonuma ByLock programı yu¨klendi, bununla ilgili tehdit edildim." dediği ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında ifade veren bazı tanıklar, Özçelik'e üniversitenin bazı arazilerini kiraya verdiği ve üniversiteye ait hurdaları sattığı yönünde suçlamalar yöneltirken sanığın bazı personeli örgütün yemekli toplantı ve sohbetlerine götürdüğü de iddia edildi.

Özçelik'in yanı sıra meslekten ihraç edilen tutuklu sanıklar İsmet Ayvalık, Ramazan Kavruk, Recep Sütçü, Yavuz Altıntop, Mahmut Arabul, Mehmet Dallı ile "İKÇÜ imamı" olduğu öne sürülen Adem Fidan'ın örgüt mensuplarıyla "ByLock" programı üzerinden iletişime geçtiği tespit edildi.

İddianame

İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz tarafından hazırlanan, 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 139 sayfalık iddianamede, aralarında örgütün sözde "İKÇÜ imamı" olduğu öne sürülen Adem Fidan ve mesleklerinden ihraç edilen eski akademisyenlerin de bulunduğu 29 tutuklu sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel
title
Close