Haberler

Fatih Birol'un Uea İcra Direktörlüğü'ne Seçilmesi

Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) İcra Direktörlüğü'ne Fatih Birol'un seçilmesinin, Birol'un sahip olduğu uzmanlık ve bilgi birikiminin yanı sıra Türkiye'nin küresel ve bölgesel enerji alanlarındaki önemli rolüne de işaret ettiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) İcra Direktörlüğü'ne Fatih Birol'un seçilmesinin, Birol'un sahip olduğu uzmanlık ve bilgi birikiminin yanı sıra Türkiye'nin küresel ve bölgesel enerji alanlarındaki önemli rolüne de işaret ettiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, enerji alanında dünyanın önde gelen kuruluşu olan Paris'teki UEA İcra Direktörlüğü'ne üye 29 ülke arasında sağlanan oydaşma ile Fatih Birol'un seçildiği hatırlatıldı.

Birol'un, ajans tarihinde tüm ülkelerin desteğiyle seçilen ilk icra direktörü olduğu vurgulanan açıklamada, "1995 yılından bu yana Uluslararası Enerji Ajansı'nda çalışmakta olan Birol, son dokuz yıldır ajansın başekonomistliği görevini yürütmüştür. Küresel enerji piyasalarına yönelik analiz ve öngörüleriyle enerji alanında en güvenilir ve yol gösterici kaynak olarak kabul edilen 'Dünya Enerji Görünümü'nün hazırlanmasından sorumlu olan Birol, bu çalışmalarıyla birçok ülkeden ödül ve nişanlar almıştır" denildi.

Birol'un bu göreve tüm UEA üyesi ülkelerin güçlü desteğiyle seçilmesinin kendisinin sahip olduğu uzmanlık ve bilgi birikiminin yanı sıra Türkiye'nin küresel ve bölgesel enerji alanlarındaki önemli rolüne de işaret ettiği kaydedilen açıklamada, "Ülkemiz, Dr. Birol'un icra direktörlüğünü deruhte edeceği UEA'nın çalışma ve faaliyetlerine aktif şekilde katkı sağlamaya devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Fatih Birol Türkiye Paris Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title