Haberler

''Expo 2016 Sosyal Sorumluluk Projesi''

''Expo 2016 Sosyal Sorumluluk Projesi''
Güncelleme:

''Expo 2016 Sosyal Sorumluluk Projesi'' Tanıtım Toplantısı Antalya Dedeman Hotel'de yapıldı

Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Ali Kıvrak, 2016 yılında Antalya'nın ev sahipliğini yapacağı ve dünyanın en büyük organizasyonlarından biri kabul edilen "Expo 2016 Antalya" organizasyonuyla ilgili olarak, Ak Parti Muratpaşa ilçe teşkilatının, önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi planladığı çalışmalar hakkında, basın ve kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

Kıvrak açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Dünya Botanik Expo'su, 2016 yılında "EXPO 2016 Antalya" adıyla Antalyamız'da düzenlenecek ve Antalya böylece tarihinin en büyük uluslararası organizasyonuna ev sahipliği yapacaktır.

"Çiçek ve Çocuk" teması ile gerçekleştirilecek ve 6 ay süre ile devam edecek Expo 2016'da çeşitli ülke katılımları ile yapılacak, bahçe ve genel rekreasyon alanları bulunacaktır. Yalnıza Antalya değil, ülkemiz içinde çok büyük önem taşıyan Expo organizasyonu, bulunduğumuz coğrafyanın özellikle tarım ve turizm potansiyelinin tüm dünyaya duyurulmasının yanısıra, gelecekte yapılacak organizasyonlar için önemli bir referans noktası olacaktır.

EXPO'ya katılması planlanan 100'den fazla ülke ve kuruluşun düzenleyecekleri temalı bahçeler için yapılacak yatırımlar, EXPO 2016 süresince düzenlenecek olan kongreler, toplantılar, sosyal ve kültürel etkinlikler gibi organizasyonların Antalya, komşu illeri ve Türkiye ekonomisine olumlu etkileri yadsınamaz.

EXPO 2016 organizasyonu nedeniyle gelmesi tahmin edilen 5 milyon yabancı, 3 milyon yerli turistin, Türkiye ve Antalya markalarına sağlayacağı katkının yanısıra, özelikle bölgemizin ekonomik ve ticari hayatına etkileri büyük olacaktır.

Bu verilerden yola çıkarak Muratpaşa'da geleneksel siyaset kavramına farklı bir anlayışla bakan AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanlığı, "Farklı Düşünen, Birlikte Üreten" bir teşkilat olarak, Expo 2016 Antalya'yı bu hazırlık sürecinde Antalyalı hemşehrilerimizin de yakından tanıması, bu uluslararası organizasyonun önemini kavraması ve çağdaş bir kentte yaşayan, çağdaş şehirli anlayışı ile bireysel olarak ta katkı koymasına yardımcı olmayı misyon edinmiştir.

Muratpaşalı vatadandaşlara Fide ve Tohum dağıtacağız

Ali Kıvrak devamla; "Antalyalı ve Muratpaşalı hemşehrilerimize kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk demeden Expo 2016 Antalya Organizasyonu ve katkıları hakkında bilgi sahibi yapmak, Muratpaşa ilçemizin muhtelif noktalarında dağıtımını gerçekleştireceğimiz fide ve tohumlarla birlikte verilecek bilgilendirme materyalleri ile hem Expo 2016 Antalya hem de ellerinde bulunan bitkiler ve bakımları hakkında bilgilendirmek ve bireysel anlamda projeye katkı startı vermek ilçemizi ve şehrimizi organizasyonun "Çiçek ve Çocuk" temasına uygun olarak hemşehrilerimizin bireysel katkıları fiziksel olarak ta hazırlamak, dağıtımını gerçekleştireceğimiz bitkiler ile gerçekleştirilen bahçe-balkon düzenlemeleri ile ilgili yarışmalar organize etmek, temel hareket noktasında botanik ve bitki konularının yer aldığı seminer, yarışma, sergi gibi etkinliklerle bu uluslararası organizasyonun hazırlık sürecinde tüm hemşehrilerimizi konuya dahil etmek gibi başlıklar yer almaktadır." dedi.

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ali Kıvrak; "Expo 2016'da ATSO ve Ticaret Borsasının yer almamasını nasıl görüyorsunuz sorusuna, bizim için Expo 2016 çok önemli bir projedir. Vatandaşlarımızın bu idrake sahip olması için çalışacağız. 36 tane sivil toplum örgütü bu konuda çalışmalar yapıyor. Atso ve Ticaret Borsasının organizasyonda yer almaması konusuna girmek istemiyorum." dedi.

Basın mensuplarına minik kaktüs hediye eden Ali Kıvrak, Neden Kaktüs Çiceği? sorusuna, "Bu konuyu ileriki zamanlarda açıklıyacağım. Kaktüs çiçeğinin önemli bir özelliği var." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ali Kıvrak Muratpaşa Ak Parti Antalya Güncel

Narin Güran cinayetinde çok konuşulacak itiraf: Amca Salim'in anneyle ilişkisi vardı, kızı o öldürdü

"Yüksel'le birlikte olduğumuzu kız gördü, ben de öldürdüm"

Okullara 30 bin temizlik görevlisi ataması yapılacak

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren sorunun çözümü için adım atıldı

Metin Arolat'ın ölüm haberini alan Demet Sağıroğlu hastaneye koştu: Kalbi kaldıramadı

Metin Arolat'ın ölümünde korkunç iddia: Kalbi dayanamadı

Sahnede hayatını kaybeden Metin Arolat'a kalp masajı yapılan anlar ortaya çıktı

İşte sahnede hayatını kaybeden Metin Arolat'ın son anları

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });