Haberler

Erzurum'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden sağlık çalışanları sessiz yürüyüşlerini sürdürüyor

Güncelleme:

Erzurum'da görev yapan hekim ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için her hafta sonu düzenledikleri sessiz yürüyüşlerini sürdürüyor. Kent merkezindeki Lalapaşa Camisi önünde bir araya gelen doktorlar, tıp ve eczacılık fakültesi öğrencileri ile sağlık çalışanları, Türk ve Filistin bayrakları eşliğinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla Yakutiye Medresesi'ne yürüdü. Protesto, duanın ardından sona erdi.

Erzurum'da görev yapan hekim ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için her hafta sonu düzenledikleri sessiz yürüyüşlerini sürdürüyor.

Kent merkezindeki Lalapaşa Camisi önünde bir araya gelen doktorlar, tıp ve eczacılık fakültesi öğrencileri ile sağlık çalışanları, Türk ve Filistin bayrakları eşliğinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla Yakutiye Medresesi'ne yürüdü.

Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrencisi Ahmet Talha Yer, grup adına yaptığı açıklamada, her hafta hava durumuna aldırış etmeden yürüyüşe katılanların "mücahit" olduğunu söyledi.

Herkesin İsrail zulmüne karşı durması gerektiğini belirten Yer, "En az Gazzeli kardeşlerimiz kadar bu mücadelenin içindeyiz, bu hikayenin başrolleriyiz ve kendi ellerimizle en az oradaki mücahitler kadar siyonizmle mücadele edebiliriz, etmeliyiz, edeceğiz. En az onlar kadar siyonizme zarar verebiliriz, vermeliyiz ve vereceğiz." dedi.

Ahmet Talha Yer, şu ifadeleri kullandı:

"Terörist İsrail'in elde edebildiği tek şey, 40 bini aşan Müslümanı, şehitler kervanına katmak. Din, dil ve ırk fark etmeksizin her akıl ve şuur sahibi insanı kendilerinden biraz daha fazla nefret ettirmek oldu. Onlar, insan vasıflarını taşımadıklarını, gösterdikleri zulümlerini savaşın sonuna kadar devam ettirecekler. Her geçen gün dünyadaki sonlarına, ahiretteki azaplarının başlangıcına doğru adım adım ilerleyecekler."

Protesto, duanın ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Yakutiye Lalapaşa Erzurum İsrail Güncel Döviz Gazze

CHP tüzük kurultayında gerginlik! Yavaş isyan etti, İmamoğlu ve Özel gönlünü almaya çalıştı

Mansur Yavaş isyan etti, İmamoğlu ve Özel gönlünü almaya çalıştı

İlk kez görüntülendi! İşte içinde kayıp Narin'e ait DNA örnekleri bulunan araç

İşte içinde kayıp Narin'e ait DNA örnekleri bulunan araç

Gücünüz bir tek garibana mı yetiyor? Zabıtanın mallarına el koyduğu seyyar satıcının feryadı yürek dağladı

Adalet kavramının sorgulandığı bugünlerde yürekleri dağlayan görüntü

Sezgin Baran Korkmaz'dan çok konuşulacak Soylu iddiası: Milyonlarca dolarlık alacağımı sildirtti

Sezgin Baran Korkmaz'dan çok konuşulacak Soylu iddiası

title