Haberler
Bahçeli, Öcalan çağrısını bir kez daha yineledi

Bahçeli, Öcalan çağrısını bir kez daha yineledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Bakan Güler: Zap'ta kilit kapatıldı, toplamda 2 bin 564 teröristin etkisiz hale getirildi

"Zap'ta kilit kapatıldı" diyen Güler ses getirecek rakamı ilk kez paylaştı

Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı

Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı

Erzurum'da KKKA Tedavisi Gören 2 Kişi Öldü

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'nden (KKKA) Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Nevzat A. da yaşamını yitirdi.

Erzurum'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'nden (KKKA) Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda tedavi gören Tuncelili 70 yaşındaki Fındık Y.'den sonra Bayburtlu 69 yaşındaki Nevzat A. da yaşamını yitirdi.

Kene olaylarının temmuz ayında yükselişe geçtiğini, eylülden itibaren azaldığına dikkat çeken Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Parlak, ateş, karın ağrısı, ishal belirtileri görülen hastalıktan son bir hafta içinde 60 kişinin başvurduğunu, bunlardan Tuncelili 70 yaşındaki Fındık Y. ile Bayburtlu 69 yaşındaki Nevzat A.'nın yaşamını yitirdiğini bildirdi. Son 2 ay içinde 52 hastanın taburcu edildiğini, 8'inin ise klinikteki tedavilerinin devam ettiğini anlatan Prof. Dr. Parlak, KKKA tedavisinde dünya standartlarının üstünde başarı elde ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Mehmet Parlak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yazın sıcak günlerde insanlar mesire alanları, bağ ve bahçe gibi yerlere gidiyor. Çiftçilik yapanlar ve kırsal alanda yaşayanlar arazide çalışıyor. Bu konuda halkı bilgilendirmek yeterli olmuyor. Büyüklere oranla çocuklarda gayet iyi sonuçlar alıyoruz. Hastalıktan iyileşmede dünya standartlarının biraz üzerindeyiz. Halkımızdan isteğimiz; kenelerin bulunduğu endemik yerlerden uzak duralım. Kenenin vücuda girişini engelleyici tedbirler alınmalıdır. Erkekler özellikle pantolonlarının paçalarını çorabın içine koymalı. Kene kafasını derinin içine sokmuşsa onu mutlaka çok dikkatli çıkarmalıyız. Sağlık ekiplerinin keneyi çıkarması en iyi yöntemdir. Virüs ne kadar az ise hastalık o kadar sakin seyredecektir." - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title