Haberler

Ertekin Urfa'nın Beklentilerini Başbakana İletti

Güncelleme:

ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin, Urfa'nın, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan beklentileri noktasında bir yazı gönderdi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin, cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında hafta sonu Urfa'ya gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Şanlıurfalıların beklentilerini aktardığı bir yazı göndererek konuyla ilgili talepleri iletti.

Başkan E. Sabri Ertekin gönderdiği yazıda şu ifadeleri kullandı: "Şanlıurfalılar sizi çok seviyor, yaptığınız hizmetlere teşekkür ediyor. Bu desteklerini de her seçimde gösteriyor. Bu gelişinizde zat-ı alinizden koşan ve terleyen bir cumhurbaşkanı olarak aşağıda sıralayacağımız hizmetlerin acilen yapılmasını talep ediyor, taahhütlerinizi istirham ediyor ve başarılar diliyoruz.

Başbakanımız ve cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan Şanlıurfalıların beklediği:
1- TEİAŞ'ın Şanlıurfa'daki iletim hatları ve trafo merkezleri yetersizdir. Epeyce düzeltme yapıldı ancak bitirilmedi. Elektrik kesintilerinin ve dalgalanmaların ana kaynağıdır. Hatların ve trafoların sayı ve güçlerinin arttırılması (Elektrik paralarını tam ödeyenler bundan büyük zarar görmektedir, özellikle yaz mevsiminde bozulmayan elektrikli alet kalmadı).
2- DEDAŞ'ın dağıtım hatları da yetersizdir, yine kesinti ve dalgalanmalara sebep olmaktadır. Şebeke güçlendirilmeli bilhassa şehir merkezi yenilenmelidir. Bunun içinde gerekli izin ve destek sağlanmalı.
3- Tarımda kullanılan elektrik enerjisi fiyatları dörtte birine indirilerek rekabet ettiğimiz ABD'ninkine eşitlenmeli.
4- GAP projesinin sulama ayağı yavaş gidiyor. Şanlıurfa'daki fıstık bahçeleri acilen 960 bin hektarın hepsi ise 2023 e kadar tamamen sulanmalı ve proje tamamlanmalıdır. Şu anda % 25 civarında bitmiştir.
5- Yapımına belediye tarafından başlanan, sonradan Karayolları ağına alınan Kuzeybatı çevre yolumuz en kısa zamanda başlanmalı ve tamamlanmalı.
6- Karayollarınca programa önerilen çevre yollarının yonca yapraklı köprülü kavşaklarına (Çevik kuvvet, Mardin yolu ve Akçakale yolu) bir an önce başlanmalı.
7- Projesi bitirilen Demiryolumuz ihale edilmeli.
8- Daha önce müjdesini verdiğiniz yüksek hızlı tren için çalışmalara başlanmalı.
9- Bütçesi zayıf olan belediyemiz tarafından yapılamayacak ancak yakın zamanda Türkiye'nin nüfus bakımından beşinci ili olacak ilimize Ankara ve Gaziantep'te olduğu gibi metro hatlarının hükümetimiz tarafından yapılması; Organize Sanayi- Abide 20 km, Abide -Üniversite 25 km, Abide-Karaköprü otoban kavşağı 10 km
10- Şehrimizde ev fiyat ve kiraları çok yüksektir. Bu yüzden gelen memur bir an önce kaçmakta, dar gelirli kardeşlerimiz ev sahibi olamamakta, ezilmektedir. Çare olarak TOKİ tarafından hazine arazileri üzerine Şanlıurfa şartlarına uygun, balkonlu, insanca yaşanabilecek yeşili bol yeni bir şehir kurulmalı (yapılanlara ilave olarak en az 20 000 konut) 110 metrekarelik 3 odalı evler maliyeti olan 55.000 liradan 15 yıl taksitle ayda 306 TL den ihtiyaç sahiplerine verilmelidir. Taksitlere her yıl maaş zammı eklenebilir.
11- 1700 yataklı şehir hastanemizin inşaatına bir an önce başlanmalı. Yatak başına kişi sayımız Diyarbakır'ın iki katıdır.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Sabri Ertekin Yerel Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title