Haberler

Ertekin: Büyümek İsteyen Üretici Markalaşmalı

Güncelleme:

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Ertekin, büyümek isteyen üreticilerin markalaşma yoluna gitmesi gerektiğini vurguladı.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin, Genç Girişimciler Kurulu ile bir araya gelerek Markalaşma ve Kurumsallaşma ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdi.

Gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Ertekin, işletme olarak büyümek için kurumsallaşma ve markalaşma sürecinin tamamlaması gerektiğini vurguladı.

Konuşmasında ilin tarımsal üretimi ve tarıma dayalı sektörleriyle ciddi potansiyelleri bünyesinde barındıran oldukça önemli bir yer olduğunu ifade eden Ertekin şunları kaydetti: "Şanlıurfa her türlü tarımsal ve endüstriyel üretimin rahatlıkla yapıldığı ender illerden biri. Bunların yanı sıra jeopolitik, stratejik öneme sahip ve teşviklerden maksimum yararlanan bir kent. Yani üretim ve ticaret yapmak için her türlü imkân ve şartlar hazır. Bu potansiyelleri siz gençler ve girişimciler değerlendirecektir. Şanlıurfa'mız için bu çerçevede bir misyon yüklenmelisiniz."

Ertekin kurumsallaşma ve markalaşma ile ilgili Genç Girişimciler Kurulu Üyelerine şu önerilerde bulundu: "Öncelikle hangi alanda yatırımlarınızı yapacaksanız fizibilite çalışmalarınızı, maliyet ve fayda analizinizi uzmanlarla ve titizlikle yapmalısınız, yatırımınızı doğru zamanda doğru yerde ve işinin ehli uzman ekiple yapmalısınız, kurumsallaşma ve markalaşma sürecini tamamlamalısınız. Kurumsallaşma ve markalaşma büyümek isteyen firmaların en önemli stratejisidir. Bu stratejiyi iyi kullanmak gerekir. Markalaşma uzun bir yoldur, hedef kitlenin yapısını bilmek, tasarımlar geliştirmek, bunun için bir vizyon belirlemek, reklam ve tanıtım yapmak markalaşmanın adımlarını oluşturur. Yani ulusal hatta küresel bir şirket olmanın yolu kurumsallaşmaktan ve markalaşmaktan geçiyor."

Gerçekleştirilen toplantıda ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin'in yanı sıra Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Badıllı, Genel Sekreter Faruk Yaşar, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Halil Görgün ile kurul üyeleri hazır bulundu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Sabri Ertekin Yaşar Genç Şanlıurfa Yerel Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title