Haberler

Ergenekon Sanığı Eski MİT Görevlisi Yılmaz'ın Davası

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MİT yasasındaki değişiklik üzerine Ergenekon davası kapsamındaki yargılaması durdurulan eski MİT görevlisi Özel Yılmaz'ın Başbakanlığın verdiği izin üzerine yargılanmasına başlandı

MİT yasasındaki değişiklik üzerine Ergenekon davası kapsamındaki yargılaması durdurulan eski MİT görevlisi Özel Yılmaz'ın Başbakanlığın verdiği izin üzerine yargılanmasına başlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanındaki yeni adliye binasında yapılan duruşmaya, sağlık sorunları nedeniyle rapor aldığı belirtilen tutuksuz sanık Özel Yılmaz katılmadı.

Duruşmaya mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese, üye hakimler Sedat Sami Haşiloğlu ve Ercan Fırat katıldı. Diğer üye hakimler Nihat Topal ile Fatih Mehmet Uslu ise duruşmanın bir bölümünü izleyici kısmında izledi.

Mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese, sanık Yılmaz'ın savunmasının yapıldığını ifade ederek, avukatı Erol Canözkan'a söz verdi.

Avukat Canözkan, müvekkilinin 35 yıllık meslek hayatında çok sayıda takdirname aldığını anlatarak, Yılmaz'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" ile suçlandığını, 4 yıllık süre içinde müvekkilinin ve ailesinin çok üzüldüğünü dile getirdi.

Canözkan, müvekkilinin olaylar sonrasında İzmir Bölge Başkanlığı görevine naklen ve terfi ile atandığını, 7 ilden sorumlu başkan olarak görev yaptığını ve görev sonrasında yaş haddi nedeniyle emekliye ayrıldığını söyledi.

MİT Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca düzenlenen raporda, Yılmaz'ın Ergenekon terör örgütü olarak adlandırılan yapılanmaya üye olduğuna dair herhangi bir bilgi ve belgenin bulunmadığının anlaşıldığını savunan Canözkan, "Müvekkilimin hiçbir maddi bilgi, belge ve delile dayanmayan sadece varsayımlardan ibaret olan iddianame ile cezalandırılması isteniyor. Müvekkilimin müsnet suçu işlediğine dair hiçbir kanuni delilin mevcut olmadığı hususunda mahkemece nazara alınarak, uzun zamandır yargılanmakta olan müvekkilimin daha fazla mağduriyetine mahal verilmeksizin beraatine karar verilmesini istiyoruz" dedi.

Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, Ergenekon davasının gerekçeli kararının yazılmasının tamamlanmasına kadar davanın bekletilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, gerekçeli karar yazılana kadar dosyanın bekletilmesine ve MİT tarafından yürütülen idari soruşturmaya ilişkin raporun incelenmesi için mahkemeye gönderilmesine karar vererek, duruşmayı 17 Aralık Salı gününe erteledi.

Davanın geçmişi

MİT görevlilerinin yargılanmasına dair kanunda yapılan değişiklik üzerine, Ergenekon davasının 22 Mart 2012'de yapılan duruşmasında, davada firari sanık olarak yer alan ve yakalanamadığı için dosyası ayrılan Bedrettin Dalan'ın yurt dışına çıkışına yardımcı olduğu iddia edilen MİT görevlisi Özel Yılmaz'ın yargılanması durdurularak, Başbakanlık'tan izin istenmişti.

Başbakanlık'tan yargılama izni verilmesi üzerine, Yılmaz hakkında, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" dosyası kapsamında "bilerek ve isteyerek silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Yılmaz'ın dosyasını ana davayla birleştirmeyerek ayrı bir esas üzerinden yürütmeye karar veren mahkeme, dosya için ayrı bir tensip zaptı düzenlemişti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel
Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Tunceli ve Ovacık Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından belediye önünde protestolar başladı

Kayyum kararının ardından belediye önünde protestolar başladı

title