Haberler

Engelliler Uçurtma Müzesi'ni Gezdi

Engelliler Uçurtma Müzesi'ni Gezdi

Engelliler Akademisi'ne devam eden 25 engelli Üsküdar'da faaliyet götsen Uçurtma Müzesi'ni gezdi.

Engelliler Akademisi'ne devam eden 25 engelli Üsküdar'da faaliyet götsen Uçurtma Müzesi'ni gezdi. Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda dereceler elde eden uçurtmaları gören engelliler, İstanbul Uçurtmacılar Derneği'nin uzman ekibinin gözetiminde uçurtma yapmayı da öğrendi.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Akademisi öğrencileri Üsküdar'daki Mehmet Naci Aköz Müzesi'ni gezdi. Engelliler Akademisi'ndeki meslek edindirme kurslarına katılan farklı engel gruplarından 25 engelli, Marmara Üniversitesi öğrencilerinin rehberliğinde müzeyi gezdi. Farklı etkinliklerde ulusal ve uluslararası dereceler elde etmiş uçurtmaları gören engelliler, müze kapsamında faaliyet gösteren uçurtma yapma atölyesinde de İstanbul Uçurtmacılar Derneği'nin uzman uçurtma eğitmenleri eşliğinde uçurtma yapmayı öğrendi. Ayrıca, İstanbul Uçurtmacılar Derneği Başkanı Mehmet Naci Aköz engellilere uçurtmanın tarihçesi ve uçurma kültürü hakkında bilgiler verdi.

Yaptıkları uçurtmalar kendilerine hediye edilen engelliler ilk defa böyle bir geziye katıldıklarını ifade etti. Bedensel engelli Orhan Artuç, "Çocukluğumdan bu yana bir uçurtmamın olmasını hayal ediyordum. Şimdi bir uçurtmam var çok mutluyum. İlk işim bunu uçurmak olacak" dedi.

Engellilerin gezi kapsamında güzel bir gün geçirdiğini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Marmara Üniversitesi ile engellilerin sosyal hayata katılımını sağlamak için birkaç yıldır ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bu da o etkinliklerimizden biri. Üniversite öğrencilerimiz ile engelli kardeşlerimiz güzel bir gün geçirmiş oldu" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Marmara Üniversitesi İstanbul Politika Üsküdar Güncel

İsrail ordusu paylaştı! İşte Sinvar'ın son anlarını gösterdiği iddia edilen drone görüntüleri

Yahya Sinvar'ın drone kamerasına yansıyan son anları

İsrail 'Yahya Sinvar'ı öldürdük' dedi, Hamas'tan beklenen açıklama geldi

İsrail "Sinvar öldürüldü" dedi Hamas'tan beklenen açıklama geldi

Narin'i dere kenarına gömen Nevzat Bahtiyar'ın kızını kaçırıp hamile bırakmışlar

Narin cinayetinde ses getirecek yeni belge! Kızını kaçırıp hamile bırakmışlar

Hayatını kaybeden oyuncu Vural Çelik, 2 gün önce hastaneden video paylaşmış

Sevenlerini yasa boğan ünlü oyuncu 2 gün önce video paylaşmış

title