Haberler

Engele Takılı Kalmadı Patron Oldu

Engele Takılı Kalmadı Patron Oldu
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da fiziksel engelli Hüseyin Akalın, girişimcilik kursu sonrasında, kurduğu şirket ile ambalaj üretimine başladı.

Elazığ'da fiziksel engelli ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan 31 yaşındaki Hüseyin Akalın, İŞGEM bünyesinde verilen girişimcilik kursu sonrasında, yakın arkadaşı Vahdettin Erlat ile birlikte kurduğu şirket ile ambalaj üretimine başladı. Hizmete açılan tesislerde 12 kişiye iş imkanı sağlayan Akalın, "Engelli olup tekerlekli sandalyeye mahkum kaldıktan sonra hayata karşı daha azimli yaklaştım ve bu durum karşısında yılmadım, aksine bu durum beni daha da kamçıladı. Engelli olmak hayata engel değil. Tüm engellilerin de benim gibi engellerini engel olarak görmemelerini istiyorum"

Elazığ'da 26 yaşındayken geçirdiği kas hastalığı yüzünden tekerlekli sandalyeye mahkum olan 31 yaşındaki Hüseyin Akalın, "Azmin zaferi" sözünü kendine şiar edinerek, gösterdiği azimle kısa sürede sağlam insanların dahi başaramayacağı bir iş başardı.

Kahvede otururken geçtiğimiz yıl İŞGEM'in açtığı girişimcilik kursuna gitmeye karar verdiğini belirten Hüseyin Akalın, 10 ay süren eğitimden sonra sertifika aldı. Evli ve bir çocuk babası olan Akalın, yakın arkadaşı Vahdettin Erlat ile kafa kafaya vererek, ambalaj sektörüne girmeye karar verdiklerini anlattı.

Kendi imkanlarıyla aldıkları makinalarla kurdukları ambalaj üretim atölyesinde 12 kişiye de istihdam yaratan Akalın ve Erlat, pazar hedeflerinin öncelikli olarak Elazığ ve bölge olduğunu söyledi. Tekerlekli sandalyeye mahkum olmasının, hayata karşı daha azimli yaklaşmasına neden olduğunu belirten Hüseyin Akalın, "Ortağımla birlikte kendi imkanlarımızla 250 bin TL'ye mal olan bu ambalaj üretim atölyesini kurduk. Engelli olup tekerlekli sandalyeye mahkum kaldıktan sonra hayata karşı daha azimli yaklaştım ve bu durum karşısında yılmadım, aksine bu durum beni daha da kamçıladı. Engelli olmak hayata engel değil. Tüm engellilerin de benim gibi engellerini engel olarak görmemelerini istiyorum. Mart ayında alacağımız KOSGEB kredisiyle de işlerimizi daha geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ'ın törenle açışılışını yaptığı atölyede, şimdilik 12 kişi istihdam edilecek. Açılış sonrası bir konuşma yapan TSO Başkanı Şekerdağ, "Engelli olmayı tabi Allah kimseye göstermesin, kolay bir durum değil. Hepimiz bugün potansiyel birer engelli adayıyız. Bir saat sonrasının ne olacağı belli değil ama engelli olmak hayattan kopmak, hayata küsmek olarak algılanmamalı. Hüseyin Akalın adlı şirket sahibimizi de, engelli vatandaşlarımıza örnek teşkil ettiği için kutluyor ve teşekkür ediyorum. Önemli olan insanların kafasındaki engelleri aşabilmesi. Kafadaki engeller aşıldıktan sonra yapılamayacak bir şey yok. İşte arkadaşımız da canlı örneği. Girişimci engelli bireyler varsa biz hem oda olarak, hem de birey olarak üzerimize ne düşüyorsa yaparız. Hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close