Haberler

Eğitim Gücü Sen, Türkiye İstatistik Kurumu'na dava açtı

Güncelleme:

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası, Türkiye İstatistik Kurumu'nun gerçek enflasyon verilerini açıklamadığı gerekçesiyle Danıştay'da dava açtı. Sendika, enflasyon sepeti verilerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, kamu çalışanlarının maaş hesaplamalarının ve emekli maaşlarının düşük hesaplanmasına neden olacağını ifade etti.

(ANKARA) - Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası, (Eğitim Gücü Sen) Türkiye İstatistik Kurumu'na gerçek enflasyon verilerini açıklamadığı gerekçesiyle Danıştay'da dava açtı. Sendikadan yapılan açıklamada, "Sepette yer alan ürünlerin fiyatlarının güncel fiyatlardan uzak olması nedeniyle enflasyon oranının düşük çıkarılması kamu çalışanının sadece ilgili yılını değil daha sonraki yılları maaş hesaplaması hatta ve hatta emekli maaşının düşük hesaplanmasına neden olacaktır" denildi.

Eğitim Gücü Sen yaptığı yazılı açıklamayla açıklanan enflasyon sepeti verilerinin gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle Danıştay'da dava açtıklarını duyurdu. Sendikadan yapılan açıklamada, "Bahse konu bazı madde ve sepet ürünleri fiyatlarının piyasadaki cari fiyatların çok çok altında kaldığı görülmektedir" ifadelerine yer verildi.

"Düşük maaş hesaplamalarına neden olacaktır"

Çalışanların maaş artışları ve özlük hakları konusunda belirleyici unsur olması gerekçesiyle enflasyon verilerinin önemine dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sepette yer alan ürünlerin fiyatlarının güncel fiyatlardan uzak olması nedeniyle enflasyon oranının düşük çıkarılması kamu çalışanının sadece ilgili yılını değil daha sonraki yılları maaş hesaplaması hatta ve hatta emekli maaşının düşük hesaplanmasına neden olacaktır. Bu zaviyeden bakıldığında ilgili kurum tarafından düşük çıkarılan enflasyon oranı kamu çalışanlarının hayat boyu gelirlerinin azalmasına neden olmaktadır. Ayrıca bu husus kamu çalışanlarının reel olarak alım gücünde yani satın alma gücünde olumsuz bir durum yaratmaktadır. İlgili kurumun yanlış hesaplamaları nedeniyle kamu çalışanlarının zarar gördüğü aşikardır."

Kaynak: ANKA / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Danıştay Sendika Eğitim Güncel Kamu

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title