Haberler

Efes Antik Kentindeki Meryem Kilisesinde Barış Duaları Edildi

Efes Antik Kenti girişinde bulunan Meryemana Konsili (Meryem Kilisesi)'nde düzenlenen dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda yerli ve yabancı konukların katıldığı ayinde barış mesajları verildi.M.S.431 yılında Efes'te toplanan konsili ve Meryem...

Efes Antik Kenti girişinde bulunan Meryemana Konsili (Meryem Kilisesi)'nde düzenlenen dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda yerli ve yabancı konukların katıldığı ayinde barış mesajları verildi.

M.S. 431 yılında Efes'te toplanan konsili ve Meryem Ana'yı anmak amacıyla Efes Antik kenti içindeki Meryem Ana Bazilikasında düzenlenen ayini İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Ruggero Franceschini yönetti.

Kilisenin karşısındaki harabe halindeki bazilika içinde Hz. İsa ikonu arkasında ilahiler söyleyerek kısa yürüyüşle başlayan ayinin açılış konuşmasını Başpiskopos Franceschini yaptı. Burada önemli bir bayram günü için bir araya geldiklerini, bu ayinde Meryem için dua edeceklerini ifade eden Franceschini, şöyle konuştu: "Bugün imanımız açısından çok önemli bir bayram için buradayız. Meryem'in şefaati, Rabbin kutsaması için dua ediyoruz. Suriye'ye ve tüm dünyaya barış lütfetmesi için Meryem'e yakarıyoruz. Her insan barış ve uyum içinde, karşılıklı anlayışla ve kardeşlik duygusu içinde yaşasın"

Yapılan bu duanın; aynı zamanda dünyanın her yerinde aynı anda gerçekleştiği bildirildi.

İlahiler ve İncil'den bölümlerin okunduğu ayinde Türkçe, İtalyanca, İngilizce ve Fransızca dua edildi. M.S 431 yılında Efes'te toplanan konsil'de, kendi inançlarına göre Meryem Ana'nın theotokos yani "Allah'ın annesi" olduğu kabul edilmişti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Efes Antik Kenti Meryem Ana İzmir Politika Güncel Haberler

MHP lideri Bahçeli: UEFA kararından vazgeçmezse A Milliler Hollanda maçına çıkmasın

MHP lideri Bahçeli: UEFA kararından vazgeçmezse A Milliler Hollanda maçına çıkmasın

Rakam öyle böyle değil! Milletvekilleri ve bakanların alacağı zam belli oldu

Rakam öyle böyle değil! Milletvekilleri ve bakanların alacağı zam belli oldu

UEFA, Merih Demiral'a 2 maç ceza verdi

UEFA, Merih Demiral'a 2 maç ceza verdi

Bakmadan Geçme

ChatGPT çöktü mü? OPENAI ChatGPT ne zaman açılacak? ChatGPT neden açılmıyor 6 Temmuz 2024? KYK yazın yatıyor mu? KYK bursu yaz tatilinde veriliyor mu? Altın gol ne zaman kalktı? 6 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Temmuz 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı?Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 6 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Temmuz Deprem Raporları: İstanbul, Ankara ve İzmir'deki Deprem Aktiviteleri 6 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Temmuz 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Temmuz Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Admira Wacker hangi ülkenin takımı, hangi ligde oyuyor? Admira Wacker Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? 6 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Berlin polisi, Türkiye-Hollanda karşılaşmasını 'emsali olmayan en yüksek riskli maç' olarak belirledi

Berlin polisi, Türkiye-Hollanda karşılaşmasını "emsali olmayan en yüksek riskli maç" olarak belirledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title