Edirne'de 1. Eğitim ve Kültür Festivali
Edirne Belediye Başkanlığı tarafından 25 Kasım Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle 1.Eğitim ve Kültür Festivali düzenledi.
Edirne Belediye Başkanlığı tarafından 25 Kasım Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle 1. Eğitim ve Kültür Festivali düzenledi.
Edirne Belediyesi tarafından 25 Kasım Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle 1. Eğitim ve Kültür Festivali düzenledi. ETSO konferans salonunda yapılan konferansın açılış konuşmasını yapan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Edirne'yi bir kültür ve sanat şehri yapıyoruz. Edirne'de daha önce, ciğer, festivali, klarnet festivali gibi bir çok etkinlik yaptık. Bu yılda ilk defa Eğitim ve Kültür festivali düzenledik" dedi.
'Çağdaş Demokrasi' üzerine bir konuşma yapan konferansın onur konuğu Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı ve Türk Hukuk Kurumu Başkanı Sabih Kanadoğlu, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bir siyasi partinin mevcut Anayasa'nın izin vermediği bir yerde A'dan Z'ye yeni bir anayasa yapamayacağını ifade eden Kanadoğlu, "Çağdaş ve modern bir demokrasi 2 bin 500 yıllık bir deneyime ve onun getirdiği yeniliklere, insan hak ve özgürlüklerine açılan bir kapıdır. İleri demokrasi diye Türkiye'ye yutturulmak istenen demokrasinin ne olduğunu tartışmanın sanıyorum ki zamanıdır. Çünkü demokrasi dediğimizde onun gerçek ve çağdaş bir demokrasi de 4 evre olarak sınıflandığını görüyorum. Tam, yarım ve karma ve diktalardır. Kendi kendimizi ileri demokrasi diye ne kadar kandırırsak, kandıralım. Türkiye'nin dünya gözündeki yeri maalesef karma demokrasidir. Bu kurallar rejimiyse elinizde anayasa size, yeni anayasa yapma olanağı tanımıyorsa, acaba herhangi bir iktidar, 'ben seçimleri kazandım, A'dan Z'ye yeni anayasa yapacağım diyebilir mi? Çağdaş demokrasilerde Avrupa'da ya Amerika'da bir seçim kazanan partinin yeni anayasa yapacağım demesi mümkün müdür? Anayasanın izin vermediği bir yerde yeni anayasa yapacağım demek hangi siyasi partinin hakkı, daha doğru kelime haddidir. Bilirsiniz, Türkiye'de göreve başlayan milletvekilleri Anayasanın 81'nci maddesine göre Anayasa'ya sadık kalacağına dair ant içer. Cumhurbaşkanı da 103'ncü maddesinde göre Anayasa'ya bağlılıktan ayrılmayacağına namusu ve şerefi üzerine yemin eder. O halde yasama ve yürütmenin başı doğrudan doğruya bu Anayasa'ya sadakat yemini yapmıştır. Ancak Anayasa'nın değiştirilmesi gerekiyorsa, bu imkanı siyasi iktidarlara verir" dedi.