Haberler

Dünya'da Türkiye'yi Temsil Eden İsimler Kartopu Fikir Yumağı Jürisi'nde

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de iplikle mucizeler yaratılabileceğine inananlar, Kartopu Fikir Yumağı Tasarım Yarışması'nda bir araya geliyor.

Türkiye'de iplikle mucizeler yaratılabileceğine inananlar, Kartopu Fikir Yumağı Tasarım Yarışması'nda bir araya geliyor. Bu sene üçüncü kez düzenlenen "Fikir Yumağı Tasarım Yarışması" ipliği kullanarak yaratılan ve hayata geçirilen tasarımları ödüllendiriyor. Fikir Yumağı'nın 20 kişiden oluşan jürisi Adressistanbul'da bir araya geldi. Bu sene iki ayrı kategoride değerlendirilecek yarışmanın ana esaslarını konuşmak için buluşan jürideki isimler Türkiye'yi tasarım alanında dünyada temsil eden isimlerden oluşuyor.

El örgü sektörünün öncü firması Kartopu, Fikir Yumağı maratonuna 2013 Ekim ayında başladı. Bu sene 3'üncüsü düzenlenen "Fikir Yumağı Tasarım Yarışması" her sene olduğu gibi bu sene de yenilikleri ile örgüseverlere farklı dünyaların kapısını aralayacak. Kartopu Fikir Yumağı Tasarım Yarışması Jüri üyeleri 8 Ocak 2014 günü Adressistanbul'da bir araya geldi.

Kartopu Fikir Yumağı Tasarım Yarışması Jüri Üyeleri yarışmanın bu seneki koşullarını değerlendirerek fikir alışverişinde bulundu. Değerlendirme öncesi yapılan toplantıda yarışmanın genel prensipleri ve hedefleri konusunda fikir birliğine varıldı. Bu sene geçen seneden farklı olarak iki ayrı kategoride değerlendirilecek olan başvurular 15 Ekim 2013 - 15 Mart 2014 Tarihleri arasında fikiryumagi.com web sitesi veya Kartopu Yünleri Facebook Sayfası'ndan yapılıyor.

"Fikir Yumağı Tasarım Yarışması"sı bu sene iki ayrı kategoride kurgulanıyor

Gelen tasarımların çeşitliliği ve farklı yapılarda olması sebebi ile yarışma komitesinin bu sene iki ayrı kategoride değerlendirmeye alacağı tasarımlar hayatın pek çok alanında, pek çok ürün için de ilham kaynağı olacak.

Bu sene"Hayatın içinden tasarımlar" ve "Serbest tasarımlar" olarak iki ayrı kategoride kurgulanan "Fikir Yumağı Tasarım Yarışması"nın değerlendirme ölçütleri de bu kategoriler ve tasarım ölçütleri çerçevesinde tekrar düzenlendi.

Fikir Yumağı'nın değerlendirme ölçütleri de yenilendi

İplik ile yapılmış her türlü tasarımın katılabileceği "Fikir Yumağı Tasarım Yarışması"nın değerlendirme ölçütleri şöyle;

Tasarımların, iplik kullanımında yaratıcı bakış açısına katkıda bulunması ve yenilik kazandırması,
İpliğe farklı kullanım alanlarının bulunması,
Alışılmışın dışındaki tasarım yaklaşımları ile kullanıcı ve ürün arasındaki bağı derinleştiren, sembolik anlatımları güçlü ifadelerin, ipliğe iyi ve doğru bir şekilde aktarılabilmesi,
Biçim-işlev-anlam bütünlüğü içermesi.
Dünya'da Türkiye'yi temsil eden tasarımcılar Fikir Yumağı Jürisinde

Fikir Yumağı Jürisi bu sene yarışmanın içeriği gibi farklı kurgulandı. Türkiye'de tasarım bakış açısını geliştirmek ve iplik ile yapılan tasarımlara farklı bir vizyon getirmek için Dünya'da Türkiye'yi temsil eden isimler ve fikir önderleri jüride yer aldı.

Jüriyi oluşturan isimler kimlerden oluşuyor; Oya Akman- Endüstriyel ürün tasarımcısı, Zehra Çobanlı- Öğretim Görevlisi, Sanat Yönetmeni; Esra Apaydın- Tekstil Tasarımcısı, Gaye Samsunlu- Yüksek Mimar, Tasarımcı; Hatice İpek Tohumcu- Moda tasarımcısı; Şanel Şan- Sanat Tarihçi; Aslı Jackson Moda tasarımcısı, Öğretim Görevlisi; Gül Bolulu- Dokuma Sanatçısı, Öğretim Görevlisi; Tanju Babacan- Modacı, Çiçek Dilligil- Tiyatro Sanatçısı; Esen Evran- Habertürk Gazetesi; Gülay Altan- Akşam Gazetesi; Dilek Hayırlı- Zaman Gazetesi; Nora Romi- Dinasorus Yayın Grubu; Müge Akgün- Radikal Gazetesi, Sibel Arna- Hürriyet Gazetesi, Şengül Balıksırtı- Sabah Gazetesi, Işık Gençoğlu- Tasarım Yöneticisi ve Küratör; Derya Devrim- Adressistanbul Genel Müdürü; Aylin Yalçınkaya & Ceren Akış-10 Marifet.org. (Detay bilgi için bakınız Juri.doc)

Türkiye'nin bol ödüllü en yaratıcı tasarım yarışması

Geçtiğimiz sene ikincisi düzenlenen ve kategori ayrımı olmayan "Fikir Yumağı Tasarım Yarışması"na 1000'e yakın tasarım başvurmuştu. Yaratıcı fikirler ve el becerisi ödüllendirildiği yarışmada ilk 50 yarıfinalist arasından ilk 3 ve mansiyon ödülüne hak kazanan 10 çalışma ile toplam 13 çalışma değerlendirilerek ödül almaya hak kazanmıştı.

İplik ile yapılabilecek her türlü yaratıcı ürüne açık olacak yarışmanın toplam ödülü 20 bin Türk Lirası. 15 Ekim 2013- 15 Mart 2014 tarihleri arasında başvuruların devam edeceği yarışma süresince fikiryumagi.com web sitesi veya Kartopu Yünleri Facebook sayfasında yarışma için oy verenler de birbirinden farklı ödüller kazanacak.

Tasarım severlerin 15 Ekim 2013- 15 Mart 2014 tarihleri arasında katılabilecekleri yarışmanın yarı finaline kalan isimler 2014 Nisan ayında açıklanacak. Yarışmanın iki kategorisinde ilk üç derecede olmaya hak kazananlar ise 2014 Mayıs ayında yapılacak ödül töreni ile yarışmacılara ve kamuoyuna duyurulacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close