Haberler

Dünya Cerebral Palsy Günü'ne Fenerbahçe Desteği

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cerebral Palsy farkındalığı yaratmayı amaçlayan meydan okuma kampanyasına Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı oyuncularından destek geldi.

6 Ekim Dünya Cerebral Palsy Günü dolayısıyla düzenlenen farkındalık kampanyası için Cuma günkü antrenmanda Koç Zeljko Obradoviç ve tüm takım oyuncuları CerebralPalsy'li çocuklar için zıpladı. Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı ayrıca 7 Ekim Cumartesi günü saat 13.00'da Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda Banvit ile karşılaşacağı müsabakayı izlemek ve birlikte vakit geçirmek için Cerebral Palsy'li çocukları maça davet etti.

CEREBRALPALSY NEDİR?

Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesiyle oluşan bir engellilik durumu. Beynin tramvaya uğramış kısımlarına erken müdahale edilerek, hayat boyu rehabilitasyon uygulamasıyla önemli gelişmeler sağlanabiliyor. Cerebra Palsy'ye çoğunlukla başka bir fiziksel ya da zihinsel engellilik durumu da eşlik edebiliyor.

Dünya genelinde 17 milyonu aşkın Cerebral Palsy'li birey bulunuyor. Türkiye'de ise her 8 saate 1 Cerebral Palsyli bebek, ömür boyu özel eğitim ve rehabilitasyon ihtiyacı ile dünyaya gözlerini açıyor. Cerebral Palsy'li çocuklar çoğunlukla yürüyemiyor, koşamıyor, zıplayamıyorlar. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı ise onların ülkemizdeki en büyük destekçilerinden.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV)

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV), Türkiye'de CerebralPalsy (CP) konusunda en geniş hizmet yelpazesine sahip ilk ve tek kuruluştur. TSÇV'nin amacı CerebralPalsy'li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve hayata kazandırılmaları için gerekli faaliyet ve gayretlerde bulunup, çocuklarımız ve ailelerinin kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen, sosyal hayatta daha fazla yer edinebilen bireyler olmaları için gayret etmektir. İstanbul'un Ataşehir ilçesinde 35 bin 569 metrekare alan üzerinde; Metin Sabancı Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Aile Danışma Merkezi bulunan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı; kurulduğu günden bugüne 20 bine yakın çocuk ve ailesine hizmet verdi ve destek oldu.

HER 1.000 BEBEKTEN 4,4'Ü CEREBRALPALSY'Lİ DOĞUYOR

CerebralPalsy'li çocukların ve ailelerinin hayatları boyunca ihtiyaç duydukları özel eğitim ve rehabilitasyon desteğine cevap vermek amacı ile kurulan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı eğitici, geliştirici, koruyucu, teşhis ve tedavi edici çeşitli destek hizmetleri sunuyor.

Dünyada 17 milyon kişide görülen CerebralPalsy; duruşu ve hareketleri etkileyen, doğum öncesi, esnası ve sonrasında beynin hasar görmesi sonucunda oluşan fiziksel engellilik durumudur. Hareketleri etkileyen, kalıcı bir sorun olan CerebralPalsy bebeğin 3 yaşına gelene kadarki gelişimi esnasında oluşabiliyor. Türkiye'de her 8 saatte bir CerebralPalsy'li bebek dünyaya geliyor.

Hareket bozukluğu ile birlikte görme, işitme, algılama sorunları ve epilepsi gibi farklı durumların da eşlik edebildiği Cerabral Palsy'li bireylerde yapılan araştırmalara göre 4 çocuktan 1'i konuşamıyor, 3 çocuktan 1'i yürüyemiyor, 2 çocuktan 1'i zihinsel engelli, 4 çocuktan 1'inin epilepsisi olduğu gözlemleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close