Haberler

Dtso Başkanı Sayar'dan Demokratikleşme Paketi Değerlendirmesi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, 30 Eylül'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak demokratikleşme paketi konusunu değerlendirerek, "Demokratikleşme paketinden beklentimiz, çözüm sürecinin ilerlemesine"...

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, 30 Eylül'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak demokratikleşme paketi konusunu değerlendirerek, "Demokratikleşme paketinden beklentimiz, çözüm sürecinin ilerlemesine katkı sağlayacak, birtakım içeriklerin olmasıdır" dedi.

AK Parti hükümeti tarafından hazırlanan ve 30 Eylül günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından içeriği açıklanacak olan demokratikleşme paketi konusunu değerlendiren DTSO Başkanı Ahmet Sayar, paketin çözüm sürecinin ilerlemesine katkı sağlamasını beklediklerini ifade ederek, içeriğini merakla beklediklerini söyledi. Toplumu ilgilendiren demokratikleşme paketin hazırlanmasında toplumla paylaşılması gerektiğini dile getiren Sayar, "İş dünyası olarak, demokratikleşme paketini biz de merak ediyoruz. Çözüm sürecinde geri çekilmelerden sonra, hükümetin atacağı birtakım demokratik adımlar atılması gerekiyordu. Demokratikleşme paketi konusunu basından takip ettiğimiz kadarıyla, içeriğini tam olarak bilmiyoruz. Toplumu bu kadar ilgilendiren bir paketin özellikle Kürt sorunuyla bağlantılı bir takım adımların mutlaka toplumla paylaşılması gerekiyordu. Demokratikleş paketinden beklentimiz, çözüm sürecinin ilerlemesine katkı sağlayacak birtakım içeriklerin olmasıdır. Bunlarda bazıları ise, bu sürecin temelini oluşturan silahlar sussun, fikirler konuşulsun sürecini oluşturabilmek için özellikle siyaset tutukluların yapmış insanların cezaevinde serbest bırakmaları gerekiyor. Bu adım sürecin ilerlemesine katkı sağlayacaktır. Bir başka adım ise, seçim barajının düşürülmesi konusu. Mevcut yüzde 10 olan seçim barajıyla ilgili birtakım fikirler ortaya atıldı. Seçimlerde daraltılmış bölgeler konusu tartışılıyor ve partilerin seçmenlerini olumlu mu olumsuz mu etkileyeceği merakı var" diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİ EĞER KALICI BİR BARIŞA DÖNERSE, YATIRIMCILARIN BAŞVURULARI PRATİĞE DÖNÜŞÜR"

Çözüm sürecinin başlamasıyla beraber, gerek yurt dışı gerekse de yurt içinde bölgeye çok ciddi yatırımcının ilgisini arttığını anlatan Sayar, yatırımların pratiğe dönüşmesi için kalıcı bir barışın olmasına dikkat çekti. Yeni Teşvik Kanunu'nu kapsamında 102 yatırımcının yatırım için başvurduğunu bildiren Sayar, "Yatırımcılar Diyarbakır'a gelip çeşitli çalışmalarını yapıyor. Diyarbakır'a çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte çok sayıda yatırımcı yatırım yapmak için başvurusunu yapmış durumda. Yeni Teşvik Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle 6. Bölge olarak bilenen Diyarbakır'a 102 yatırımcı teşvik belgesini almış. Bu teşvik belgeleri yatırıma dönüştüğü zaman, öngörülen istihdam sayısı 4 bin civarında. Bu talepleri karşılayabilmek için, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde ek olarak 188 hektarlık alan oluşturduk. Bu alanı başvuru yapan yatırımcılara tahsis edeceğiz. Evet, bir taraftan bölgeye önemli bir ilgi var. Fakat bunu sonuçlara yansıdığını söyleyemeyiz. Çünkü ilgili ve alaka çözüm sürecinin ilerlemesine bağlıdır. Çözüm süreci eğer kalıcı bir barışa dönerse, yatırımcıların başvuruların hem pratiğe dönme noktasında hem de çok sayıda yeni yatırımcının buraya gelip yatırım yapmalarını sağlayacak. Eğer çözüm süreci kalıcı bir barışa dönerse, 102 yatırımcı sayısı her geçen gün artacaktır. Yatırımcı her zaman uzun vadeli planlama yapar. Bir yere yatırım yaptığı zaman 10-15 yıllık süreci göz önünde bulundurarak yatırım yapar. Bölgemizde 8 aydır devam eden bir süreç var. Fakat bu sürecin nasıl ilerleyebileceği konusunda yatırımcıların kaygıları var. Bu kaygı da maalesef buraya yatırım yapılmasını engelliyor" ifadelerini kullandı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

ahmet sayar diyarbakır eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title