Haberler

Dolunun Faturası Ağır Oldu

Dolunun Faturası Ağır Oldu

Sağanak yağış, İzmir'de hayatı olumsuz etkiledi.

Sağanak yağış, İzmir'de hayatı olumsuz etkiledi. Güzelbahçe ilçesine bağlı Payamlı köyüne yağan dolu, üzüm bağlarına zarar verdi.

Payamlı köyünde ceviz büyüklüğünde yağan dolu, üzüm bağlarını tahrip etti. Geçim kaynaklarının çoğunu üzümcülükten sağlayan köylüler, yetkililerden yardım istedi. Payamlı Köyü Muhtarı Levent Çetin, köylünün zararının 500 bin TL olduğunu söyledi. Muhtar Çetin, "Yarım saat yağan dolu, üzüm bağlarımızı büyük zarara uğratmıştır. Köylünün tek geçim kaynağı olan bu bağlar tamamen yok olmuştur. Valimizi, kaymakamımızı, belediye başkanımızı, tarım il müdürümüzü, ziraat odası başkanımız tek tek arayıp durumu anlattım ve yardım istedim. Çiftçimizin hiç birinin sigortası yok. Köylümüz kendisine bile bakamıyor, sigorta nereden yapsın. Bizler olan borçları ödeyemez duruma geldik şuanda. Bu afet bizleri perişan etti. Bu yılın mahsulü bitti. Bağlarımızın durumu içler acısı, herkesin borcu var. köylü bu bağlar sayesinde burada duruyor, eğer zarar karşılanmazsa bu kış yiyecek ekmeğimiz bile olmaz. Yetkililere buradan sesleniyorum; bizlere yardım elinizi uzatın, bu köylü mağdur olmasın" diye konuştu.

Yaklaşık bin dönüm üzüm bağının zarar gördüğünü söyleyen Muhtar Levent Çetin, bugüne kadar böyle bir afet görmediklerini belirterek, biran önce bu zararın giderilmesi için yetkililerin harekete geçmesini istedi.

Öte yandan, Muhtar Çetin'i telefonla arayan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, geçmiş olsun dileklerini iletti ve vatandaşlar için gereken yardım ne ise yapmaya hazır olduklarını söyledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Levent Çetin Güzelbahçe Politika Güncel İzmir

Güran ailesi 19 gün boyunca rol yapmış! Adli Tıp Kurumu raporu geldi! İşte Narin'in ölüm tarihi

Adli Tıp Kurumu raporu geldi! İşte Narin'in ölüm tarihi

Savaş resmen başladı! İsrail, Lübnan'ı vuruyor

İsrail ordusu, Lübnan'ı vuruyor

Bu kadarını Hizbullah da tahmin etmemiştir! İsrail çağrı cihazlarını akılalmaz bir yöntemle patlatmış

İsrail çağrı cihazlarını akılalmaz bir yöntemle patlatmış

İşte İsrail saldırısı sonrası Lübnan'ı bekleyen en büyük tehlike!

İşte İsrail saldırısı sonrası Lübnan'ı bekleyen en büyük tehlike!

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });