Haberler

Diyarbakır Heyeti Soma'da

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nin oluşturduğu Diyarbakır Heyeti Manisa'nın Soma İlçesi'ne giderek taziye dileklerinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı bir kararla BDP'li Ayşe Çelikbilek, İlyas Tekin, İhsan Süleymanoğlu, Ahmet Aslan, Güler Özavcı Doğu ile AKP'li Hadi Gülçer ve Güven Tanrıkulu'ndan oluşan "Diyarbakır Heyeti" Soma'ya gitti.

Heyetin Soma'ya girişinde Kıbrıs Türk Kesimi'nin Başbakanı'nın ilçeye geleceği gerekçesiyle olağanüstü önlemler alındığı ve giriş ve çıkışlara kontrollü izin verildiği gözlendi. İlçe girişinde yaklaşık yarım saat bekleyen Diyarbakır Heyeti daha sonra Soma Belediyesi'ne geçti. Heyetin Kriz Merkezi önünden geçişi sırasında çok sayıda Somalı yurttaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin gelişini sevinçle karşıladı. Heyet daha sonra Soma Belediyesi Başkan Yardımcısı Musa Maman ile makamında görüştü.

AVCI: ACIYI SOMA İLE BİRLİKTE YAŞADIK

Heyet adına konuşan Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Hazro Belediyesi Eşbaşkanı Güler Özavcı Doğu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nin oluşturduğu bir heyet olarak geldiklerini söyledi. "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin eşbaşkanları, ilçe eşbaşkanları ve Diyarbakır halkının taziye dileklerini getirdik" diyen Güler Özavcı Doğu, "Bölge halkı olarak bu tür acıların toplum üzerinde nasıl travmalar yarattığını çok iyi biliyoruz. Kaza bizler için de çok büyük acıya neden oldu. Bu acıyı Soma halkı ile birlikte yaşıyoruz ve paylaşıyoruz" dedi. Diyarbakır halkı ve yerel yönetimleri olarak her türlü maddi ve manevi destek ve dayanışmaya hazır olduklarını da ifade eden Doğu, bölgedeki belediyeler olarak belediye binalarına siyah bayrak asarak yasa dahil olduklarını bildirdi. Doğu, bundan sonra gerekli önlemlerin alınmasını ve bu yaşanan son acı olma dileğinde bulundu.

MAMAN: DESTEĞİNİZ ANLAMLI VE ONURLUDUR

Soma Belediyesi Başkan Yardımcısı Maman da şu anda maddi bir ihtiyaçlarının olmadığını belirterek, "Ama çok fazla manevi desteğe ihtiyacımız var" dedi. Kendileri ile beraber olmalarından dolayı memnuniyetini dile getiren Maman, "Anladık ki çok fazla kenetlenmeye ihtiyacımız var. Manevi desteğiniz çok anlamlı ve onurludur" diye konuştu.

MEZARLIĞA ZİYARET VE DUA

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Heyeti daha sonra Soma Belediyesi'nin refakatiyle kazanın meydana geldiği maden ocağına hareket etti. Ancak madene 3-4 kilometre mesafede güvenlik güçleri geçişe izin vermedi. Belediye Heyeti daha sonra Soma Asri Mezarlığı'na geçti ve madenciler için ayrılan kabristanı ziyaret etti. Mezarlıklara karanfil koyan Diyarbakır Heyeti, ölenlerin ruhuna Fatiha okudu. Buradaki ailelere de başsağlığı dileyen Diyarbakır Heyeti, Kızılay çadırına da geçerek buradaki aileleri de ziyaret etti ve başsağlığı diledi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Soma

Hizbullah'tan İsrail'e misilleme! Sınır bölgesi 150 roketle vuruldu

Hizbullah'tan misilleme! İsrail'in siber saldırıları sonrası harekete geçtiler

Yol tartışması kanlı bitti: Baba, oğul ve gelin av tüfeğiyle öldürüldü

Baba, oğul ve gelin öldürüldü

Bakan Yerlikaya, Narin cinayetini soran muhabire 'sus' işareti yaptı

Yerlikaya'dan Narin cinayetini soran muhabire ilginç tepki

Kadın yardımcısının odasına zorla giren okul müdürü açığa alındı

Zorba müdürün bileti kesildi

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });