Haberler

Türk hacılarla ilgili iddialar sonrası S. Arabistan'dan Diyanet'e "En Disiplinli Hac" ödülü

Güncelleme:

Türkiye'den Suudi Arabistan'a hac vizesi olmadan giden Türklerin kutsal topraklarda yaşadığı sıkıntıların yanında Diyanet'in kendi vatandaşlarını Suudilere şikayet ettiği yönündeki iddialar gündemdeyken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, Diyanet'e "En Disiplinli Hac Organizasyonu" ödülü verdi. Mekke'de verilen ödül, kurumun başkanı Ali Erbaş tarafından alındı.

Türkiye'den hac vizesi olmadan kutsal topraklara giden Türk hacı adaylarının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Suudi Arabistan'a şikayet edildiği iddiası ve Diyanet'in olayı yalanlaması sıcaklığını korurken Suud yönetiminden Türkiye'ye ödül verildi.

ÖDÜLÜ ALİ ERBAŞ ALDI

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı, "En Disiplinli Hac Organizasyonu" kategorisinde birinciliğe layık görüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Diyanet, kurumun başkanı Ali Erbaş'ın Mekke'de bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Lebbeytüm Ödül Töreni"ne katılarak verilen ödülü aldığını bildirdi.

Türk hacılarla ilgili iddialar sonrası S. Arabistan'dan Diyanet'e 'En Disiplinli Hac' ödülü

Ödülü, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik Er Rabia'nın elinden alan Erbaş'ın yanında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü ile Mekke Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Ahmet Oğuz da bulundu.

GEÇEN YIL DA ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜ

Diyanet İşleri Başkanlığına geçen yıl aynı törende "Hacılarına En Fazla Hizmet Çeşitliliği Sunan Hac Organizasyonu" kategorisinde birincilik ödülü verilmişti.

Türkiye, 8-11 Ocak 2024'te Cidde'de düzenlenen hac fuarında da İslam ülkeleri hac organizasyonlarının 2024 yılı haccına hazırlık, fuara katılım ve etkili hizmet sunumu yönleriyle yapılan değerlendirme sonucunda "En etkin ülke" kategorisinde birincilik ödülünü almıştı.

Türk hacılarla ilgili iddialar sonrası S. Arabistan'dan Diyanet'e 'En Disiplinli Hac' ödülü

NE OLMUŞTU?

Türkiye'den hac vizesi olmadan kutsal topraklara giden Türk hacı adaylarının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Suudi Arabistan'a şikayet edildiği iddia edilmiş, konuyla ilgili en son Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, iddiayı yalanlayarak "Bizim ticaret veya seyahat vizesi almış kimseye, 'Arabistan'a gitmeyiniz' deme yetkimiz yok. Biz hac ibadetinin, bu tarz ticaret, turist vizesi ile yapılamayacağını duyurduk.Biz Suudi Arabistan ayağında hiçbir şey yapmadık. Bir tane vatandaşımızı Mekke'de şikayet etmedik. Külliyen yanlış, en basit ifade ile gerçek dışı." demişti.

Cidde Başkonsolosluğu ise yakınlarından haber alamayan Türk vatandaşları için telefon destek hattı kurulduğunu duyurmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Suudi Arabistan Ali Erbaş Türkiye Mekke Hac Dünya Güncel Haberler

Gol sevinci sonrası UEFA'nın soruşturma başlattığı Merih Demiral'dan yeni paylaşım: Yüksel Türk!

Gol sevinci sonrası UEFA'nın soruşturma başlattığı Merih Demiral'dan yeni paylaşım: Yüksel Türk!

Ankara'da iş adamı Nihat Karaarslan'a silahlı saldırı: 2 yaralı

Ankara'da iş adamı Nihat Karaarslan'a silahlı saldırı: 2 yaralı

Savcılıktan Dilan Polat için 27 yıl hapis talebi

Savcılıktan Dilan Polat için 27 yıl hapis talebi

Bakmadan Geçme

Kök maaşı 10 bin liranın altında olan emekliler dikkat! Hiç zam almayabilirler

Kök maaşı 10 bin liranın altında olan emekliler dikkat! Hiç zam almayabilirler

500

Yorumlar (33)

İSKOÇYALI:

İhanetleri ödülsüz bırakılmamış.

1928
417
yanıtYanıtla
Murat Celik:

hooosssst

yanıt1
yanıt3
Ert:

ispiyonculuk ödülü vermişler

1207
490
yanıtYanıtla
VEFA:

Ne büyük başarı, hem de Suudlardan gelmiş ödül. Artık sırtımız hiç yere gelmez. Elhamdülillah!....

363
244
yanıtYanıtla
Ben bilmemm:

Suudilere verecek param yok. Onlara 1 kuruş vermem. Hacca ve umreye gitmem. Adamlar hac ayağına milyarlarca USD kazanıyor. Kabe civarındaki binalara bakın bir. Haç bahane kazanç şahane :-)

yanıt148
yanıt177
Selahattin Gurbuz:

Şeytanın türkıye temsılcısı

387
197
yanıtYanıtla
JY:

TERCÜMANI YOKSA ADAMLARIN NE DEDİĞİNİ ANLAMAMIŞDIR.

300
253
yanıtYanıtla
TAYFUN:

Ödül çok büyük galiba tasarruf tedbirleri varken temsilen 1 kişi gidebilir. 4 5 kişi neden gidiyor ki. Yurt dışı harcırah uvak vs en az 100 bini bulmuştur. El Hamdullah Müslümanız

186
197
yanıtYanıtla
Ben bilmemm:

Kankileri ile yan yana ve yüzü gülüyor. Keşke Arabistan'a taşınsa. Bu arada ödül olarak bir Audi A7 verseler daha çok sevindirdi bence :-)

153
119
yanıtYanıtla
Cihans:

Demekkibhac vizesi daha pahali ee suudilerde ise para para diye bakinca bir teneke verirler coikmu

yanıt53
yanıt34
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title