Haberler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İsrail'in Gazze'deki suçlarına tepki gösterdi

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistan Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmenin ardından İsrail'in Gazze'deki suçlarına tepki gösterdi ve uluslararası toplumun Filistin'i tanıması çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Başkalarına sürekli insan hakları ve demokrasi dersi verenlerin ( İsrail'in Gazze'de işlediği) bu suça ortak olmalarını kınıyoruz." dedi.

Fidan, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da, Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Görüşmede, bölgesel ve küresel gelişmelerin ele alındığını söyleyen Fidan, Gazze'deki Filistinlilerin de kapsamlı görüşüldüğünü aktardı.

Fidan, Gazze'de devam eden insani felaketin sona ermesi için yapılan çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunulduğunu kaydederek, " İsrail, insanlık vicdanının ve ulusal hukukun bütün kırmızı çizgilerini aşmıştır." dedi.

İsrail'in topyekun zafer arayışıyla tüm bölgeyi yıkım ve savaşa sürüklediğini belirten Fidan, Gazze'deki insanlık suçları karşısında Türkiye ve Pakistan'ın duruşunun ortak olduğunu kaydetti.

Fidan, Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve diğer uluslararası platformlarda yakın eş güdümün sürdürüleceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Diplomasinin bütün araçlarını kullanarak elimizden gelen ne varsa hepsini yapmaya gayret edeceğiz. Hep söyledik, İsrail arkasına siyasi ve askeri destek almasa bu savaşı devam ettirmek imkanı yoktu. Başkalarına sürekli insan hakları ve demokrasi dersi verenlerin (İsrail'in Gazze'de işlediği) bu suça ortak olmalarını kınıyoruz. Gelinen noktada, İsrail- Filistin ihtilafında geçmişte yaşananlardan da ders alarak iki devletli çözüme uluslararası toplumun odaklanması gerekmekte. Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum, halen Filistin'i tanımamış ülkeler, hak ve adalet namına en kısa sürede Filistin'i tanısınlar, İsrail'in işlediği suçlara kalkan olan ülkeler de artık bu yanlıştan dönsünler, çok geç olmadan."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Hakan Fidan Filistin Pakistan İsrail Gazze İnsan Hakları Dış Politika Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title