Haberler

Dicle Üniversitesi'nden 11 Akademisyen Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi, Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan 2023 yılı Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi'nde 11 akademisyen ile temsil edildi. Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat, akademisyenlerin başarısını kutlayarak, bilim dünyasında üniversiteyi ve ülkeyi daha üst sıralara taşımayı teşvik ettiklerini belirtti.

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi (DÜ) akademisyenlerinin dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer aldığı bildirildi.

DÜ'den yapılan açıklamaya göre, Stanford Üniversitesi araştırmacıları tarafından hazırlanan 2023 yılı "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi"nde DÜ'den 11 akademisyen yer aldı.

Stanford Üniversitesi araştırmacılarının SCOPUS indeks veri tabanına göre toplam atıf sayısı, patent sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı ve nitelikli yayın sayısı gibi uluslararası kriterler kullanarak hazırladığı "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi" için 22 bilimsel alan ve 174 alt alanda çalışma gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DÜ Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, listede yer almayı başaran akademisyenleri tebrik etti.

Eronat, "Bilim dünyasında üniversitemizi ve ülkemizi üst sıralara taşıyacak çalışmalar yapılmasını teşvik ediyoruz. Akademisyenlerimizin başarısı bizi gururlandırıyor. Bilime katkı sağlayan tüm akademisyenlerimizi kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Aziz Aslan - Güncel

Dicle Üniversitesi Kültür Sanat Teknoloji Eğitim Güncel Rektör

Beklenen oldu! İran, İsrail'i füzelerle vurdu

İran, İsrail'i füzelerle vurdu

Açıklamalar peş peşe geliyor! Pezeşkiyan'dan Netanyahu'ya mesaj var

Açıklamalar peş peşe geliyor! Pezeşkiyan'dan Netanyahu'ya uyarı

Eski Pentagon yetkilisi Rubin'den skandal sözler: Erdoğan artık yürüyen ölü

Nasrallah'ın ölümü üzerinden Erdoğan'a küstah sözler: Artık yürüyen ölü

DEM Partililerle tokalaşan Bahçeli: Barışı sağlamak lazım

DEM Partililerle tokalaşan Bahçeli'nin açıklaması da bir hayli çarpıcı

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });