Haberler
Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde patlama

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde patlama! Yangına müdahale devam ediyor

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem

Malatya'da şiddetli deprem! Sarsıntı çevre şehirlerden de hissedildi

Kabine sonrası Erdoğan'dan yetkisiz çakar kullananlara net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

Erdoğan'dan Kabine sonrası net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

İşte 7 kişiyi öldüren Bahtiyar Aladağ'ın son görüntüleri

İşte 7 kişiyi katleden caninin son görüntüleri

''Davoslular gelsin de zirve görsün''

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

''Kentleşme ve Mutlu Şehirler''in ele alındığı Kartepe Zirvesi-2019'a katılan eski bakan Avcı, zirveyi tüm dünyaya örnek gösterdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Kartepe Zirvesi 2019'da, "Kentleşme ve Mutlu Şehirler" teması ele alındı. Dünya genelinde 18 farklı ülkeden ve Türkiye'den 180'i aşkın konuşmacı, akademisyen ve entelektüel zirvede buluştu. Zirveye bu yıl ilk kez katılmasına rağmen organizasyondan çok etkilenen Milli Eğitim eski Bakanı Nabi Avcı, ''Davoslular gelsin de zirve görsün'' dedi.

AVCI, ONE MUNİTE OLAYINI HATIRLATTI

Zirvenin ilk gününe katılan Milli Eğitim eski Bakanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, zirvenin ev sahipliğini üstlenen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'a tebriklerini iletti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ''one munite'' olayına kadar tüm Davos zirvelerine katıldığını hatırlatan Avcı, ''Kartepe Zirvesine bu ilk gelişim, ancak gördüklerimden sonra diyorum ki; Davoslular gelsin de zirve görsün… Son zamanlarda milletçe artan özgüvenimizle birlikte şehirlerimize, doğal ve kültürel zenginliklerimize sahip çıkma bilincimizde de artış oldu. Kartepe Zirvesi bunun en güzel örneklerinden biri'' dedi.

RODRIGUEZ: ZENGİN ŞEHİR MUTLU ŞEHİR DEĞİLDİR

BM Mukim Koordinatörü Alvaro Rodruigez de mutlu şehirlerin sosyal, evrensel ve ekonomik faktörlerin bir araya gelmesiyle oluşacağına dikkat çekti. Rodriguez, ''Sosyal ve çevresel faktörler yetersizse, o şehir ekonomik gelişmişliğe ulaşsa bile mutsuzdur. İdeal olanı bunların hepsinin bir arada olabilmesidir. 2050 yılı itibariyle şehirlerin nüfusu iki katına çıkacak. Bu nedenle belediyelerin finansmanı artırılmalı, kaynak artışına gidilmelidir. Şehirlerin yönetimiyle şehirde yaşayanlar arasında doğru iletişimin sağlanması gerekiyor'' ifadesini kullandı.

BU ZİRVE 33 YIL DEVAM ETSİN

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan da Kartepe Zirvesi'nin önemine değindi. Kartepe Zirvesi'ni, ''Türkiye için büyük bir forum'' yorumuyla değerlendiren Karatepe, ''Değişik alanlarda şehirle ilgilenen herkesi bu zirve bir araya getiriyor. Yurt dışından da önemli isimler Türkiye'ye geliyor. Genç mimarlar ve şehirciler hepsini bir arada bulma imkanı buluyor. 3. yılındaki Kartepe Zirvesi'nin 33. yılına kadar devam etmesini umuyorum'' şeklinde konuştu. Prof. Arıboğan, çok emek verilerek hazırlanan zirvenin siyaseti, devleti, sivil toplumu ve üniversiteleri bir araya getiren bir düşünce atmosferi ortaya koyduğuna değindi. Bakan Yardımcısı Demircan ise Türkiye'nin son 17 yılda alt yapısını tamamlayıp, üst yapıda daha ince işlere yöneldiğini aktararak, ''Bu sürecin sağlıklı yürümesi için bu zirveler büyük önem taşıyor, bizim için ilhamlar oluşturuyor. Zirvedeki konuşmalar katılımcıların ufkunu açıyor'' yorumunu yaptı.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title