Haberler

DAÜ'de Çevre Ele Alındı

Güncelleme:

"Çevre" programında bu hafta "2012 yılı değerlendirmesi ile 2013 yılında neler yapılmalıdır" konusu ele alındı.

Çekimleri Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) TV stüdyolarında, DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve DAÜ TV yapımcılığında, DAÜ Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi ve Su Altı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi Başkanı Dr. Burak Ali Çiçek ve Deep Dive Dalış Merkezi Direktörü Erol Adalıer'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Çevre" programında bu hafta "2012 yılı değerlendirmesi ile 2013 yılında neler yapılmalıdır" konusu ele alındı.

2012 yılında çevre sorunlarının sürekli olarak gündemde olduğunu belirten Adalıer, gösterilen ilginin yeterli seviyede olmadığını ve 2013 yılında istenilen seviyeye gelebilmesi için ciddi çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti. Özellikle su altı sporları ile ilgili yaşanan üzücü olaylar sonucu bazı tedbirlerin alındığını vurgulayan Adalıer, buna rağmen kontrollerin yetersiz olduğunu ve denetlemelerin önemli olduğunu dile getirdi. Adalıer, halkın serbest bir şekilde istediğini yaptığı takdirde problemlerin engellenemez bir duruma dönüşeceğinide sözlerine ekledi. Olay ve kazaların yaşanması sonucu denetimlerin ve yasaların uygulamaya geçtiğini belirten Dr. Çiçek, kurallara uydukları ve başkalarının can güvenliğini tehlikeye atacak davranışlar sergilemedikleri sürece su sporları yapan kişilere de saygı duyulması gerektiğini belirtti. Yasalara uyulması konusunda zorlayıcı olunması gerektiğini belirten Dr. Çiçek, bunun da yetkili makamlarca kontrollerin zamanında ve yerinde yapılması ile sağlanabileceğini vurguladı. Yasa ve tüzüklerin oluşturulmasında konu ile ilgili paydaşlardan da destek alınabileceğini belirten Dr. Çiçek, ülkemizde yeterli insan altyapısının olduğunu, bu açıdan ülkemiz koşullarına uygun yasa ve yönetmeliklerin güncel ve uygulanabilir olması için işbirliği yapılmasının gerekli olduğunu vurguladı. Adalıer ise oluşturulan yasa ve yönetmeliklerin mutlaka güçlü bir denetleme mekanizmasıyla desteklenmesi gerektiğini belirtti.

"Çevre" programının söz konusu bölümü 2 Ocak 2013 Salı günü, saat 10:45'de, Genç TV kanalında yayınlanacaktır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Ali Çiçek Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title