Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Tasarrufta tüm kesimler elini taşın altına koymalı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kamuda tasarruf konusunda kamu-özel tüm kesimlerin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek araç ve bina kullanımı konusunda tasarruf çalışmalarına başladıklarını söyledi. Yılmaz, "En büyük tasarruf verimlilik." ifadelerini kullanırken enflasyonda tek haneye 2026'da ulaşılacağını da belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, mayıs ayında enflasyonun zirve yapacağını belirterek "Aylık bazda ciddi düşüşler göreceğiz sonra da yıllık düşüşleri göreceğiz." dedi. Yılmaz, enflasyonun 2026 yılında ise tek haneye düşeceğini belirtti.

Yılmaz, kamudaki tasarruf konusunda "Kamusuyla, özel sektörüyle, sivil toplumuyla bu mücadelede bütün kesimlerin elini taşın altına koyması gerekiyor. Gereksiz harcamalardan, ihtiyaç duymadığımız tüketimden kaçınmamız gerekiyor." ifadelerini kullanarak araç ve bina kullanımı konusunda tasarruf çalışmalarının olduğunu söyledi.

ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ: DEVAM ETMESİNDE BÜYÜK FAYDA VAR

Yılmaz, Kanal 7'de canlı yayımlanan Başkent Kulisi programında gündemi değerlendirdi ve soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesinin sorulması üzerine Yılmaz, görüşmeyi çok olumlu değerlendirdiğini vurguladı.

Yerel seçimlerin ardından Türkiye'nin seçimsiz bir döneme girdiğini, bu dönemin ülke için tarihi bir fırsat olduğunu ifade eden Yılmaz, bu sürecin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Siyaset alanında rekabetçi işbirliğine ihtiyaç bulunduğunu vurgulayan Yılmaz, "Hem rekabet edeceksiniz hem de ülkenin geleceği adına işbirliği yapacaksınız ortak menfaatlerimiz ve milletin beklentileri için. Yeni anayasa tartışmalarından tutun ekonomik reformlara, sosyal konulara varıncaya kadar bir çok alanda iktidarıyla muhalefetiyle yapmamız gerekenler var. Dış politikada çok önemli gündemlerimiz var. Bütün bu konularda siyasi kutuplaşmanın azalması, siyasi diyaloğun artması son derece faydalı. Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu zaten 'Türkiye'nin ihtiyacı' şeklinde ifade etti." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Tasarrufta tüm kesimler elini taşın altına koymalı

"Görüşmelerin arkası gelir mi?" sorusuna Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız da iadeiziyarette bulunacağını ifade etti. Bu diyaloğun devam etmesinde büyük fayda var. Ama bu rekabetin ortadan kalkacağı anlamına gelmiyor, mutlaka siyasi rekabet de devam edecektir." yanıtını verdi.

CHP'den görüşmeye ilişkin farklı seslerin duyulduğunun hatırlatılması üzerine Yılmaz, "Farklı sesler de duyduk. Sayın Özel'in gösterdiği tavır, doğru bir tavır. Türkiye'nin ihtiyacı neyse siyasetin bunu görmesi, halkın beklentilerini görmesi lazım." değerlendirmesinde bulundu.

ENFLASYON: AYLIK BAZDA CİDDİ DÜŞÜŞLER GÖRECEĞİZ

Yılmaz, enflasyonla mücadeleye ilişkin yapılan çalışmalara ilişkin soruları da yanıtladı. Yılmaz, 3 yıllık perspektifle hazırlanan Orta Vadeli Program'ın (OVP) kararlı şekilde uygulandığını ve sonuçlarının görüldüğünü dile getirdi.

Yaz aylarında enflasyonda ivme kaybı yaşanacağını belirten ve "Yıllık bazda rakamların zirve yapacağı ay, mayıs enflasyonu" diyen Yılmaz, sonraki dört ayda hızlı bir düşüşün olacağını kaydetti.

"Ne kadar düşer?" sorusu üzerine Yılmaz, "20 puanlık bir düşüş bekliyorum." ifadesini kullandı. Düşüşün esas etkisinin program olduğunu aktaran Yılmaz, "Aylık bazda ciddi düşüşler göreceğiz sonra da yıllık düşüşleri göreceğiz." dedi. Yılmaz, enflasyonun gelecek yıl daha da düşeceğini, 2026 yılında ise tek haneye ulaşılacağını belirtti.

"DÜŞÜŞ YAZDAN SONRA DAHA FAZLA GÖRÜLECEK"

Finansal göstergelerde Türkiye'nin iyileşme sürecinde olduğunu ifade eden Yılmaz, "Halk ne zaman hissedecek" sorusu üzerine de "Yaz döneminden sonra bunu daha fazla görmüş olacağız. Aslında otomotivde, birtakım alanlarda görmeye başladık bunları. Ama gıda ve hizmetlerde katılık var, onu kırmaya çalışıyoruz. Onlarla birlikte halkımızın hayatında daha fark edilir hale gelecek. Bu, enflasyon negatif olacak anlamında değil, artış hızında çok ciddi bir yavaşlama olacak." diye konuştu.

TASARRUF TEDBİRLERİ: TÜM KESİMLERİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASI GEREKİYOR

Yılmaz, "Türkiye'de alınabilecek tasarruf tedbirlerine" ilişkin soruya, "Enflasyonla mücadele topyekun mücadeledir. Kamusuyla, özel sektörüyle, sivil toplumuyla bu mücadelede bütün kesimlerin elini taşın altına koyması gerekiyor. Gereksiz harcamalardan, ihtiyaç duymadığımız tüketimden kaçınmamız gerekiyor." cevabını verdi.

ARAÇ VE BİNA KULLANIMINDA TASARRUF

Artan tasarrufun, Türkiye'nin geleceğini güçlendirecek alanlara kanalize edilmesi gerektiğine dikkati çeken Yılmaz, "Bu anlayışla kamuda da bir çalışma başlatmış durumdayız. Koordineli bir çalışma yapıyoruz. İyi bir izleme sistemi kurmak istiyoruz. Sadece ilan etmekle kalmayacağız, uygulamanın takibi anlamında da daha etkili bir sistem kurmayı öngörüyoruz." görüşünü paylaştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, araçlardan kamu binalarının kullanımına, doküman basımından tören, eğitim faaliyetlerinin nerede, nasıl yapıldığına kadar her şeyi kalem kalem değerlendirdiklerini, netleştiğinde bunun kamuoyuyla paylaşılacağını aktardı.

"Araç kullanımı azaltılacak mı?" sorusuna Yılmaz, "Elbette, araçlarla ilgili tartışmalar var. Sadece araç değil, bina... İhtiyaç yoksa niye yeni bina yapalım? Mevcutları daha verimli nasıl kullanabiliriz diye bakıyoruz. En büyük tasarruf verimlilik. Harcama azaltmanın yanı sıra hangi alanda harcamamız varsa, bunu nasıl verimli hale getiririz diye bakıyoruz." sözlerini sarf etti.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Ekonomi Güncel Haberler

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

500

Yorumlar (13)

Kemal Özbek:

ağam bizimle eğleniyor valla

68
2
yanıtYanıtla
Koray dinç:

tasarrufa giderek ali erbaşa 6. arabayı alın, sarayın günlük 15 milyon giderini görmeyin, padişah 40 araba ve helikopterle cumaya gitsin, sırf bunları kıssanız memleket ihya olur.

42
4
yanıtYanıtla
Koray dinç:

sarayda 1200 dışarda 2000 koruma. Ejder meyvesi, manda yoğurdu, itibardan ödün vermeyin sakın

yanıt42
yanıt3
Hsn:

Bir de daha belediye başkanıyken koruma ordusuyla gezen Mercedes s600 ağır zırhlı araca binen İmamoğlu var...

yanıt4
yanıt4
adı soyadı:

siz her iki ayda yüzde 20 oy kaybediyorsunuz ak parti ve cumhurbaşkanımız. EYT 50 yaş altındaki milyonlarca insanın emekli olmasını sağladığı için birde hayat PAHALLILIĞI bitirdi reisi ve ak partiyi

34
8
yanıtYanıtla
İlhan Fırat:

Hiçbir sözünüz güven vermiyor , hiçbir sözünüzün değeri yok.

37
1
yanıtYanıtla
Metehan Eryilmaz:

2026 ya şurda ne kaldı sabredin. O zamana kadar bu maaşlarla ölmezsek rahata ereriz.

37
1
yanıtYanıtla
Salim:

GEÇTİ BOR UN PAZARI ARTIK...

33
2
yanıtYanıtla
Gökhan Ccc:

elini tasin altına koymalı değil koyacak diyeceksiniz

31
2
yanıtYanıtla
şahabettin Ayyıldız:

amasız lakinsiz herkes

20
3
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title