Haberler

Çubuk'ta Öğrencilerden Müzik Şöleni

Güncelleme:

Ankara'nın Çubuk ilçesinde öğrenciler tarafından oluşturulan orkestra, Türk Halk Müziği konseri verdi. Konserde genç yetenekler hünerlerini sergilerken, izleyicilerden büyük beğeni toplandı.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde öğrenciler tarafından oluşturulan orkestra "Telden Tele Dilden Dile" adıyla konser verdi.

Yavuz Selim Ortaokulu'nda görev yapan görme engelli öğretmen Ahizer Özbek tarafından oluşturulan ut, bağlama, piyona, gitar gibi birçok enstrümandan oluşan orkestra Türk Halk Müziği konseri gerçekleştirdi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda verilen konsere Çubuk Kaymakamı Adem Keleş, Belediye Başkanı Baki Demirbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şefliğini Ahizer Özbek'in yaptığı konserde genç yetenekler hünerlerini sergiledi. Aşık Veysel'e ithafen verilen konserde Özbek'de üstadın sevilen şarkılarını orkestra eşliğinde seslendirdi.

İzleyicilerden büyük beğeni toplayan konser, ayakta alkışlandı.

Kaymakam Adem Keleş, burada yaptığı konuşmada, bu tür çalışmaları ve konserleri çok önemsediğini söyledi.

Büyük bir emek ve öz veriyle çalışarak oluşturulan orkestraların hem çocuklara hem ilçeye hem de ülkeye önemli bir katı vereceğini dile getiren Keleş, "Öğretmenlerimiz bilir, müfredatımız yoğunluğunda bu öğrencilerimizin böyle çalışması ve ortaya bir orkestra çıkması çok zor. Gece-gündüz demeden, hafta sonlarında çalışarak bu koroyu oluşturmuşlar ve bu programı hazırlamışlar. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç ise bir eğitim- öğretim yılının sonunda bu kadar güzel sonuçların ortaya çıkmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Koroyu oluşturan müzik öğretmeni Ahizer Özbek de okulundaki öğrencilerden oluşturduğu koro ve orkestranın uzun süren bir provanın ardından çalışmalarını tamamlayarak ilk kez seyirci karşısına çıktığını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kültür Sanat Ankara Güncel Çubuk Müzik

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title