Haberler

Cizre'deki Doktorlardan Gece Yarısı Meclis'e İmdat Telefonu

Güncelleme:

Cizre'de teröristler devlet hastanesine saldırınca hastanedeki doktorlardan birinin mahsur kaldığı sığınaktan Meclis'i arayarak yardım istediği ortaya çıktı.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Şırnak Cizre'de teröristler önceki akşam devlet hastanesine saldırdı. Doktorların 'imdat' telefonu, Meclis Genel Kurulu'ndaki geçici bütçe görüşmelerine damga vurdu. Saldırılar nedeniyle mahsur kaldığı sığınaktan arayıp yardım isteyen doktor, hayatlarından endişe ettiklerini söyledi.

ROKET MERMİLERİ İSABET ETTİ

Uşak Tabip Odası Başkanı Adnan Memiş, geçici görevle Şırnak Cizre'de görevlendirildi. PKK'lı teröristler perşembe akşamı hastaneye roketle saldırdı. Doktorların kaldığı yere roket mermileri isabet etti.

Doktorların da aralarında bulunduğu 176 personel, sığınaklara kaçtı. Ortopedi uzmanı Memiş'in 'imdat' çığlığının Meclis'e, oradan da Türkiye'ye ulaşmasını ise üç kent arasında kurulan müthiş bir telefon köprüsü sağladı. Dehşeti yaşayan doktorlardan Adnan Memiş, ilk önce Uşak Tabip Odası Genel Sekreteri, arkadaşı doktor Ali Karaoba'yı aradı.

"SESİ ÇOK TEDİRGİNDİ"

Karaoba, Memiş'le konuşmasını şöyle aktardı: "Gece beni aradı, 'Ali sığınaktayız, durumumuz hiç iyi değil, o kadar kötü ki, burada sağlık hizmeti verme şansımız hiç yok' dedi. Kendisi ortopedi uzmanıdır, travmalara alışkın soğukkanlı bir insandır. Ama sesi çok tedirgindi, neredeyse utanmasa ağlayacak konumdaydı. Bana '10 günlüğüne buradayım ama buradaki insanların durumuna gerçekten çok üzüldüm, çünkü çoluk çocuk buradalar. Doktor odası, bir roket geldiği için kullanılamaz durumda. Bizler de bir hasta gelince yukarı çıkıyoruz, hastaya baktıktan sonra tekrar sığınağa iniyoruz' dedi."

MECLİS'E TAŞINDI

Ali Karaoba, hemen CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ı aradı. Bundan sonrasını ise Yalım şöyle anlattı: "Ali Bey, beni saat 23.00 civarında aradı. Ben o sırada hastanede yatan bir belediyeci arkadaşımın yanındaydım. Durumu Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel Bey'e ileteyim dedim ancak kendisi o sırada bütçe görüşmelerine yoğunlaştığı için Meclis'te olan Denizli Milletvekili arkadaşım Kazım Arslan'ı arayıp durumu ilettim." Kazım Arslan, Yalım'ın aktardığı bilgiyi Grup Başkanvekili Özel'e iletirken, Özel'in istediği ayrıntılı bilgi notunu da, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Yalım ile görüşerek hazırladı.

ÖZGÜR ÖZEL ANLATTI

Meclis Genel Kurulu'ndaki geçici bütçe görüşmelerine yansıyan olayı Özgür Özel de şöyle aktardı: "Bir yandan bütçe görüşmelerini sürdürüyoruz, bir yandan milletvekillerimize sürekli telefonla uyarılar geliyor. Denizli milletvekilimizi arayan Cizre Devlet Hastanesi'ndeki doktor Adnan Memiş, Cizre Devlet Hastanesi'nin çatışma odağına dönüştüğünü, 176 personelin bulunduğunu, 13-14 hekimin olduğunu, 7'sinin sığınakta mahsur kaldığını, havan topu saldırısı altında bulunduklarını, ailelerinin ve kendilerinin hayatlarından endişe ettiklerini söylüyor. Tabii, durum çok vahim. Devletin, devlet memuru olan bu personelinin güvenliğini sağlamasıyla ilgili sorumluluğunu ve Cizre'de yaşayanların hayatlarını sürdürmelerini sağlamak için orada olan doktorların güvenliğine herkesin azami dikkat göstermesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum."

HASTANEYE 5 ROKET MERMİSİ

Maliye Bakanı Naci Ağbal da bu konuda Meclis'i bilgilendirmek istediğini belirterek, şunları söyledi: "Cizre Devlet Hastanesi'ne bugün (önceki gün) PKK'lı teröristler tarafından 5 adet roket atılmış. Şu anda hastanede 22 diyaliz hastası ile 3 doğum ve 3 yenidoğan hastası hizmet almaya devam etmektedir. Cizre Devlet Hastanesi'nde hizmetlerin sürekliliği ve güvenliliği hususunda ise güvenlik güçlerimiz tarafından her türlü tedbir alınmıştır. Doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız, hastanenin iç kısmında hizmet vermeye devam ediyorlar."

DOKTORLAR HEDEF ALINIYOR

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle Cizre Devlet Hastanesi'nde konaklayan 176 personel, özellikle çarşamba ve perşembe günleri zor anlar yaşadı. Hastanede görevli personelin çoğunun üniversiteden yeni mezun olduğunu anlatan doktorlar, yaşadıkları dehşeti anlattı:. "Terör örgütü PKK artık doktorların yemek yediği, yaşadığı katlara roketle saldırıyor. Çarşamba günü ilk roket isabet etmişti. Perşembe akşam saat 20.10'da ikinci roket geldi. Tüm doktorların olduğu ve yaşadığı alanları hedef alıyorlar. Şans eseri ikinci roket atıldığında odada kimse yoktu. Hava kararınca çatışmalar artıyor. Herkes korku içerisinde bekliyor.

Can güvenliğimiz kalmadı. Elektrik yok. Hiçbir şekilde hastalara müdahale edemiyoruz. Sadece sevk edebiliyoruz. Ambulans personeli hastane dışına çıkmak istemiyor. Buradaki yetkililer sürekli olarak Sağlık Bakanlığı ile görüşüyorlar ancak onlardan gelen cevaplar üzüntü verici. 'Yapacak bir şey yok' diyorlar. Personel ilk fırsatta kaçmanın yollarını arıyor. Ancak dışarıya çıkmamız mümkün değil. Öğretmenini geri çağıran devlet bizi burada kaderimizle baş başa bıraktı. Ailelerimiz perişan halde. Elbette biz görevimizi yerine getirmek istiyoruz. Ancak Cizre Devlet Hastanesi şu an bizim hizmet vermemiz için uygun değil. Günlerdir buradayız. Artık bir şey yapılsın."

(Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Özkan Yalım Ömer Özkan Özgür Özel Cizre Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500

Yorumlar (29)

TC vatandaşı:

Sızce doğrumu bunlar hepsı yalan PKK lerın oraya roket atması mümkün deyıl orada açıkta karakol var yalan

35
14
yanıtYanıtla
avşar:

tabi tabi hiçbir günahı olmayan tertemiz insanlar olan teröristler hastane bombalar mı. bombalasa bombalasa devlet bombalar. okulu camiyi hastaneyi bombalayın yakın sonra da devlet yaptı deyin. sizi gidi hainler sizi. artık halk da gerçek yüzünüzü gördü. yapa yalnız kalacaksınız devlet de sizi temizleyecek. halkı devletle aranızda kalkan olarak kullanamayacaksınız. sonunuz yakın inşallah tüm ilçeler temizlenecek.

yanıt5
yanıt10
66 yozgat:

Tabi aptalız bizde kardeşim pkk masum sivile polise askere doktora öğretmene saldırmaz kamu malına zarar vermez bu alemin en akıllısı sensin tc vatandaşı hiç yakışmamış sana senden hain olur

yanıt2
yanıt9
GRRG:

Ulan salak benim ağzımı açtırma. pkk niye oraya roket atmasın ki. madem atmamış o camdaki mermiler de yanlışlıkla gelmiş mal

yanıt0
yanıt1
XXX:

Cizre silopide sivil kalmadı hepsi göç etti kalanlar devlete baş kaldıranlar teröristler hepsi gebertilmeli

33
2
yanıtYanıtla
Hayaletli Mobil-IOS:

Çek git dr. Ne işin var o pislik yerde

17
10
yanıtYanıtla
Özel HarekatMobil-ANDROID:

hastaneyi korumak için ordayiz biz olmasak ateşe verirler oturdugunuz yerden yok karargahti yok ne gerek vardı gibi konusmayin köprüyü korururz camiyi korururz okulu vs

22
4
yanıtYanıtla
yalancı:

hastanede keskin Nişancı istemiyoruz..

yanıt4
yanıt8
ALİ:

Sadece asker ve polisler için doktor bulunsun yeter sivil insan yok o bölgede göç ettiler kalanlar terörist

22
2
yanıtYanıtla
BAŞKA YERMİ YOK:

HASTANEYİ OKULU KARARGAHA ÇEVİRİRSEN OLACAĞI BU

12
9
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title