Haberler

Çinli Araştırmacılar Kolon Kanserinin Tedavisine Yönelik Yeni Bir Ajan Geliştirdi

Güncelleme:

Tianjin Üniversitesi Yaşam Bilimleri Fakültesi'nden araştırmacılar, ACS Nano akademik dergisinde yayımlanan bir makalede, kolon kanserinin tedavisine yönelik yeni bir immünoterapötik ajan geliştirdiklerini açıkladı. Ajan, tümör hücrelerine başarılı bir şekilde girebiliyor ve T hücresi efektör işlevini artırarak tümör hücrelerini öldürüp büyümelerini baskılayabiliyor. Bu gelişme, kolon kanserinin tedavisinde umut verici bir adım olarak değerlendiriliyor.

TİANJİN, 16 Mart (Xinhua) -- ACS Nano akademik dergisinde yayımlanan yeni bir makaleye göre Çinli araştırmacılar, kolon kanserinin tedavisine yönelik yeni bir immünoterapötik ajan geliştirdi.

Makalenin yazarlarından Tianjin Üniversitesi Yaşam Bilimleri Fakültesi'nden Lu Chunwan'a göre, hayvan deneylerinde, tümör hücrelerine başarılı bir şekilde giren ajan, tümör hücrelerini öldürmek ve kolon tümörünün büyümesini baskılamak için T hücresi efektör işlevini artırabiliyor.

Lu, ajanın tümör immünojenitesini artırabildiğini ve normal hücreler üzerinde önemli bir etkisi olmadan kolon tümörünün büyümesini engelleyebildiğini söyledi.

Uzun süre gizli seyreden ve yüksek ölüm oranıyla bilinen kolon kanseri, insan sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Lu'ya göre, çeşitli tedaviler arasında immünoterapi en umut verici tedavi yönlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title