Haberler

Çin'in bağımsız olarak geliştirdiği doğrudan hava yakalama sistemi CarbonBox güvenilirlik doğrulamasını geçti

Güncelleme:

Çin'in bağımsız olarak geliştirdiği doğrudan hava yakalama sistemi CarbonBox, güvenilirlik doğrulamasını geçti. CarbonBox, yıllık 600 ton karbondioksit yakalama kapasitesine sahip ve ülkenin doğrudan hava yakalama teknolojisinde önemli bir ilerlemeye işaret ediyor.

SHANGHAİ, 26 Temmuz (Xinhua) -- Çin'in bağımsız olarak geliştirdiği doğrudan hava yakalama sistemi CarbonBox, güvenilirlik doğrulamasını geçti. Tesis bu testi her yıl 100 tondan fazla karbondioksiti doğrudan havadan yakalayabilen ve yüzde 99 oranında yüksek konsantrasyonlu ürün üretebilen tek bir modülle geçti.

Shanghai Jiao Tong Üniversitesi ve Çin Enerji Mühendisliği Şirketi araştırmacıları tarafından geliştirilen CarbonBox, yıllık 600 ton karbondioksit yakalama kapasitesine sahip. CarbonBox'ın sahip olduğu bu kapasite, ülkenin doğrudan hava yakalama teknolojisinde önemli bir ilerlemeye işaret ediyor.

Yeni bir karbon yakalama teknolojisi olan bu sistem, karbondioksiti doğrudan havadan yakalamak ve net negatif karbondioksit emisyonları elde etmek için rüzgar, güneş veya jeotermal enerji gibi düşük karbonlu enerji kaynaklarını kullanabiliyor.

Shanghai Jiao Tong Üniversitesi'nin kıdemli araştırmacılarından Ge Tianshu, yakalama ve işleme ünitelerinden oluşan CarbonBox'ın her bir ünitesinin nakliye konteyneri büyüklüğünde olduğunu ve bu sayede sahada kurulum için doğrudan kaldırma imkanı bulunduğunu belirtti.

Ge, sistemin konfigürasyonunun mühendislik gereksinimlerine göre uyarlanabileceğini ve standartlaştırılmış modüler entegrasyon sayesinde yıllık karbondioksit yakalama kapasitesinin bir milyon tona ulaşabileceğini ifade etti.

CarbonBox, yeşil metanol ve yeşil havacılık yakıtı gibi yeşil yakıtların sentezinin yanı sıra karbon ticareti hizmetlerinde de uygulama alanlarına sahip.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Teknoloji Güncel Enerji Çevre

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

'Kılıçlı yemin' tartışması büyüyor! Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Bunu milletimiz affetmez, vazgeçin

Erdoğan'a ateş püskürüp bir de çağrıda bulundu: Vazgeçin

Adalet Bakanı Tunç'tan Engin Polat'ın tahliyesine ilk yorum: Tutuksuz yargılanması suçsuz olduğu anlamına gelmez

Engin Polat'ın tahliyesine Adalet Bakanı'ndan ilk yorum

Şırnak'ta beyaz torosa JİTEM amblemi yapıştıran uzman çavuş açığa alındı

Beyaz torosa yapıştırdığı amblem ilçeyi karıştırdı! Uzman çavuş açığa alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title