Haberler

Çin, Filistinli grupların dayanışmasını destekliyor

Güncelleme:

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, Filistinli grupların dayanışmalarını artırmalarını desteklediklerini ve bu yönde aktif şekilde çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

BEİJİNG, 19 Temmuz (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, Filistinli grupların dayanışmalarını artırmalarını desteklediklerini ve bu yönde aktif şekilde çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Lin, söz konusu açıklamayı Perşembe günkü olağan basın toplantısında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un açıklamaları hakkındaki görüşünün sorulması üzerine yaptı. Lavrov, Çarşamba günü acil önceliğin, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki çeşitli grupları etkileyen tüm dış aktörler arasında bir toplantı düzenlemek olduğunu ve bunun Filistin saflarındaki hizipleşmenin üstesinden gelinmesine yardımcı olacağını ifade etmişti.

Lin, mevcut şartlar altında Filistin'in iç barış ve dayanışmasının sağlanmasının, Filistin halkının haklı davasına ve Filistin sorununun erken, kapsamlı, adil ve kalıcı şekilde çözüme kavuşturulmasına olanak sağlayacağına inandıklarını belirtti.

Sözcü, "Çin, Filistinli grupların dayanışmayı artırmalarını desteklemektedir ve bu yönde aktif şekilde çalışmıştır ve çalışmaya da devam edecektir" dedi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Uluslararası İlişkiler Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Filistin Güncel Dünya Sözcü

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title