Haberler

CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, yeni vizyon projelerini konuştu

Güncelleme:

CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, "Çok fazla geçmişle hesaplaşan, onun yanlışları üzerinde günlerce konuşan değil, o yanlışları data olarak tutacağız ama yeni dönemde toplumun beklentilerine hızlı cevap verebilmek açısından yeni...

CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, "Çok fazla geçmişle hesaplaşan, onun yanlışları üzerinde günlerce konuşan değil, o yanlışları data olarak tutacağız ama yeni dönemde toplumun beklentilerine hızlı cevap verebilmek açısından yeni vizyon projelerini nasıl ortaya çıkarabileceğimizi konuşacağız." dedi.

Zeybek, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, "İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı"na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çalıştayda, çözümlere odaklanacak yeni bir yerel yönetim anlayışının oluşması üzerine konuştuklarını belirten Zeybek, şunları söyledi:

"Nedeni değil nasılı sorgulayacağız. Çok fazla geçmişle hesaplaşan, onun yanlışları üzerinde günlerce konuşan değil, o yanlışları data olarak tutacağız ama yeni dönemde toplumun beklentilerine hızlı cevap verebilmek açısından yeni vizyon projelerini nasıl ortaya çıkarabileceğimizi konuşacağız."

Çalıştayda belediye başkanlarının en çok hukuki destek konusunu gündeme getirdiğini dile getiren Zeybek, "Belediyeler üzerinde iktidarın hukuk, mahkemeler, İçişleri Bakanlığı genelgeleri üzerinden ya da görevden el çektirme biçiminde geçmiş döneme ilişkin oluşan algının, belediye başkanlarımız üzerinde en önemli konu başlıklarımızdan biri olduğunu belirtmek istiyorum." diye konuştu.

Zeybek, belediye başkanlarının eşitlik ve tarafsızlığın ön plana çıkarılması noktasında dil birliğine ulaştığını ve hizmet ağlarının buna yönelik gerçekleştirileceğini söyledi.

"Tasarruf, yerel yönetimlerin kaynaklarını kısarak sağlanamaz"

Çalıştayda üzerinde durdukları bir diğer konunun ise belediye başkanı, milletvekili ve örgütlerinin yetkilerini net şekilde ortaya çıkarmak olduğunu vurgulayan Zeybek, "Bu konularla ilgili kafa karışıklığının oluşmasına Genel Merkez olarak müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Zeybek, belediye başkanlarının farklı alanlarda uzmanlarla buluştuğu periyodik ve tematik toplantılar düzenleyeceklerini bildirdi.

Son dönemde yaşanan mali zorlukların farkında olduklarını dile getiren Zeybek, "Devlet, tasarrufu yerel yönetimlerin kaynaklarını kısarak, onların alması gereken İller Bankası ya da Hazine payları üzerinde yeni düzenlemeler yaparak sağlayamaz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Gökan Zeybek Politika Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Bakmadan Geçme

TYT- AYT sınavları ne zaman, kaç gün kaldı? 2024 YKS ne zaman yapılacak, tarihi belli mi? YKS sınavı ne zaman 2024? YKS (TYT-AYT-YDT) sınavı kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Resmi Gazete bugün (3 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı?
3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title