Haberler

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, ikinci dönem için adaylığını açıkladı

Güncelleme:

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, 7 Eylül'de yapılacak seçimlerde ikinci dönem cumhurbaşkanlığı için aday olacağını duyurdu. Tebbun, adaylığını Facebook sayfasından yaptığı açıklamayla duyurdu.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, 7 Eylül'de yapılması planlanan seçimlerde ikinci dönem cumhurbaşkanlığı için aday olacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanlığının Facebook sayfasından yapılan yazılı açıklamaya göre, Tebbun, yerel basına verdiği röportajda, "Birçok siyasi ve siyasi olmayan parti ve kuruluşun talebi üzerine Anayasa'nın izin verdiği ölçüde ikinci dönem için aday olacağım." ifadelerini kullandı.

Tebbun, "Halk beni tekrar seçme kararı verirse başım gözüm üstüne. Eğer seçmezlerse o zaman ben görevin bir kısmını yapmış olacağım, kim gelirse gelsin devam edecek." ifadelerini kullandı.

Tebbun, eski Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın istifasının ardından 12 Aralık 2019'da yapılan cumhurbaşkanı seçimini kazanarak 5 yıl için ülkenin yeni cumhurbaşkanı seçilmişti.

Bağımsız Seçim Kurumuna göre, cumhurbaşkanı seçiminde aday olmak isteyenlerin sayısı 34'e ulaşırken, Tebbun'un ikinci dönem adaylığını açıklamasının ardından bu sayı 35'e yükseldi.

Cumhurbaşkanı seçiminin 7 Eylül'de yapılması planlanan Cezayir'de adaylık başvuruları ise 18 Temmuz Perşembe günü sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Facebook Cezayir Güncel Dünya Eylül

CHP tüzük kurultayında gerginlik! Yavaş isyan etti, İmamoğlu ve Özel gönlünü almaya çalıştı

Mansur Yavaş isyan etti, İmamoğlu ve Özel gönlünü almaya çalıştı

İlk kez görüntülendi! İşte içinde kayıp Narin'e ait DNA örnekleri bulunan araç

İşte içinde kayıp Narin'e ait DNA örnekleri bulunan araç

Fitch'in Türkiye kararına Bakan Şimşek'ten ilk yorum: 2024'te bunu yapan tek ülkeyiz

Fıtch'in Türkiye kararına Bakan Şimşek'ten ilk yorum

Sezgin Baran Korkmaz'dan çok konuşulacak Soylu iddiası: Milyonlarca dolarlık alacağımı sildirtti

Sezgin Baran Korkmaz'dan çok konuşulacak Soylu iddiası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title