Haberler

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Tanzanya'da Kurban Dağıtımını Sürdürüyor

Güncelleme:

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Tanzanya'da vekalet yoluyla kurbanlıkların kesimi ve kurban eti dağıtımını sürdürüyor. Dernek, bu yıl 25 ülkede gerçekleştirilen 2024 Yılı Kurban Organizasyonu'nun en büyük ayağı olan Tanzanya'da, kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Sivil toplum kuruluşu Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Tanzanya'da vekalet yoluyla kurbanlıkların kesimi ve kurban eti dağıtımını sürdürüyor.

Dernek, bu yıl 25 ülkede gerçekleştirilen 2024 Yılı Kurban Organizasyonu'nun en büyük ayağı olan Tanzanya'da, kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Bu kapsamda Tanga kenti Handeni bölgesinde, Türkiye'den vekalet verenlerin isimleri de okunarak kesilen kurbanlıkların ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımı devam ediyor. Kurban etleri kimi zaman kesim yerlerinde dağıtılırken kimi zaman da gönüllüler tarafından ev ev gezilerek ailelere ulaştırılıyor.

Derneğin Dış İlişkiler Koordinatörü Bilal Değirmenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tanzanya'nın birçok bölgesinde kurban keseceklerini belirterek, bu yıl yaklaşık 300 bin ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Afrika kırsalının fakirliğin çok ciddi boyutta yaşandığı bir yer olduğuna dikkati çeken Değirmenci, dağıtılan kurban etlerinin bölgedeki aileler açısından maddi ve manevi anlamda çok değerli olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Tanzanya Güncel Kurban

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title