Haberler

Bursa Baro Başkanı Demiröz: İdam Cezasına Karşıyız

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Özgecan Aslan'ın öldürülerek cesedinin yakılması Bursa Barosu avukatları tarafından da protesto edildi.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Özgecan Aslan'ın öldürülerek cesedinin yakılması Bursa Barosu avukatları tarafından da protesto edildi. Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz, "Acı, öfke, tepkilerimiz ne olursa olsun, idam cezasına karşıyız. Ama toplumsal yaşama bir daha katılmamak, yeniden bir arada onlarla yaşamamak koşuluyla ki bunun karşılığı da müebbet cezadır. Biz bunun yeterli bir ceza olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Bursa Barosu avukatları yağmura rağmen Adliye Sarayı önünde toplanarak Özgecan Aslan'ın katledilmesini protesto etti. Açıklama yapan Bursa Barosu Kadın Hakları Komisyonu'ndan Avukat Nevin Canbaz, kadın cinayetlerinin önlenmesi için daha caydırıcı önlemler alınmasını istedi. Medeni Kanunu'nun kabulüyle önemli haklar kazanan kadınların gerçek sorununun toplumsal eşitsizlik olduğunu kaydeden Canbaz, şöyle dedi:

"Kadın cinayetlerindeki ve kadına yönelik şiddetteki korkunç artış, bir kişinin annesinin bile diz kapağından dahi tahrik olabileceğini utanmadan söyleyen, hamilelerin sokağa çıkmasının edepsizlik olduğunu ileri süren; '6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenmek mümkündür' diyen zihniyetin kadın üzerinde yürütülen yanlış politikaların sonucudur. Bu olaylar azımsanamaz, küçümsenemez, münferit kabul edilemez."

Bursa Baro Başkanı Avukat Ekrem Demiröz de, bu konuda ailelere büyük görev düştüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"Çocuklarına insanlaşmayı ve kadına insan olarak bakmalı öğretmeli ve bu tür eylemlerin nasıl insanlık dışı eylemler olduğunu iyi anlatmalı. Cezai anlamda da sadece Özgecan'a bu yapıldığı için değil, bundan sonra diğer kızlarımıza da bu yapılmasın diye en ağır cezanın verilmesini talep ediyoruz. Umarım yargı bu konuda gereken toplumsal dersi de canilere de gereken cezayı verir."

Demiröz, idam cezasına karşı olduklarını vurgularken, bunun telafisi mümkün olmayan, haksız, geri dönüşü olmayan bir ceza olduğunu söyledi. Baro Başkanı Ekrem Demiröz, şöyle konuştu:

"Ama toplumsal yaşama bir daha katılmamak, yeniden bir arada onlarla yaşamamak koşuluyla ki bunun karşılığı da müebbet cezadır. Biz bunun yeterli bir ceza olduğunu düşünüyoruz. İdam savunulabilir bir ceza değil, asla bunu savunmuyoruz." - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close