Büro Memur-sen, Memurların Taleplerini Kpdk'ya Taşıdı
Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı (KPDK), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapıldı.
Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı (KPDK), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapıldı. Büro bankacılık ve sigortacılık hizmet kolunda yer alan kurumlarda görev yapan memurların taleplerini toplantıya taşıyan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, önceki yıl yapılan toplu sözleşmede karara bağlanan maddelerin hayata geçirilmemesini eleştirdi.
2015 yılı toplu sözleşme öncesi son KPDK toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, toplu sözleşmeden ve mevzuattan sorumlu Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Mengütaycı, Memur-Sen'e bağlı yetkili sendikaların başkanlarının yanı sıra diğer konfederasyon başkanları katıldı. Başkanlığını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yaptığı Kamu İşveren Kurulu'nda ise ilgili kurum yöneticileri ve bürokratlar bulundu.
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, büro bankacılık ve sigortacılık hizmet kolundaki başbakanlık ve 11 bakanlığın aralarında bulunduğu tüm kurumda görev yapan memurların sorun ve taleplerini KPDK'ya taşıdı.
"KAZANIMLAR HAYATA GEÇİRİLMELİ"
Toplantıda önceki yıl yapılan toplu sözleşmede karara bağlanan en önemli kazanımların fazla mesai ücreti ve kurumların merkez teşkilatlarında servis hizmetinin uygulamaya konulması olduğunu vurgulayan Yazgan, imza altına alınan maddelerin hayata geçirilmemesini eleştirdi. Yazgan şunları kaydetti:
"Toplu sözleşmede Adalet Bakanlığı çalışanlarına fazla mesai ücretin ödenmesini karara bağladık ve bu karar yasalaştı. Adalet Bakanlığı fazla mesai ücretlerinin ödenmesiyle ilgili bir düzenleme yaptı. Bu düzenlemeye göre fazla mesai yapan tüm adalet personelinin yüzde 2'si bile fazla mesai ücretinden yararlanamıyor. Böyle bir düzenlemeyi kabul etmiyoruz. Fazla mesai ücretleri, başta Adalet Bakanlığı, SGK, Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı olmak üzere tüm kurumlarda ödenmesi gerekmektedir. Öte yandan imza altına aldığımız kurumların merkez teşkilatına servis hizmetinin verilmesi de hayata geçirilmedi. Bu konuda gereken mutlaka yapılmalı, servis uygulaması memurlarımızın hizmetine sunulmalıdır." - ANKARA