Haberler

Burdur'da Kaldırım Çalışmasındaki Ağaç Kesimine Tepki

Burdur Belediyesi'nin Gazi Caddesi'nde yürüttüğü kaldırım çalışmaları kapsamında yoldaki ağaçların kesilmesine tepki gösteren CHP İl Teşkilatı üyeleri ve bir grup çevre sakini, protesto gösterisi yaptı.

Burdur Belediyesi'nin Gazi Caddesi'nde yürüttüğü kaldırım çalışmaları kapsamında yoldaki ağaçların kesilmesine tepki gösteren CHP İl Teşkilatı üyeleri ve bir grup çevre sakini, protesto gösterisi yaptı. Çalışmalar durdurulurken, Burdur Belediye Başkanı AK Parti'li Sebahattin Akkaya, çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Burdur Belediyesi Ulaşılabilirlik Destek Projesi kapsamında geçen hafta Gazi Caddesi'nde kaldırım genişletme çalışmalarına başladı. Proje kapsamında çalışma sahasındaki 8 ağacı işaretleyen belediye ekipleri, bugün kesim işlemine başladı. Ağaçların kesilmeye başlaması üzerine CHP Burdur İl Teşkilatı öncülüğündeki bir grup vatandaş, eylem yaparak çalışmaları durdurdu.

Burada açıklama yapan CHP Burdur İl Başkanı Süleyman Erman, Gazi Caddesi'nin dokusunu oluşturan 30- 40 yıllık ağaçların kesilmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Burdur Belediyesi'nin uzlaşı yerine ağaçları kesmek yönünde ısrarcı bir tutum sergilediğini savunan Başkan Erman, "Biz de direneceğiz. Konuyu mahkemeye taşıyacağız. Burdur Belediye Başkanı yeşil düşmanıdır. 10 yıldır Burdur'da yeşile karşı bir tutum içinde. 'Asfalt döküyoruz' diyerek ağaç kestiler. 'Yol genişletiyoruz' diyerek ağaç kestiler. Sadece bu bölümde 8 ağaç işaretlenmiş. İkisini kesmişler ve kesmeye devam edecekler" dedi.

'İCAP ETTİĞİNDE AĞAÇ KESİLİR'

Bölgeye gelerek eylemcilerle görüşen Belediye Başkanı AK Parti'li Sebahattin Akkaya, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ulaşılabilirlik Destek Projesi çerçevesinde kaldırım çalışması yaptıklarını anlatan Başkan Akkaya, şöyle dedi:

"Projede engelli rampaları, görme engellilerin yürüyebileceği bantlar, kaldırımların kenarlarında yeşil alan, suyun akacağı oluklar, ışıklandırmalar olacak. Burada bir sıkıntımız var. Bu sıkıntı proje kapsamında yer alan kaldırımlardaki ağaçlar. Bu ağaçlardan bir kısmı maalesef hasta. Özellikle kök bölgesine bakıldığında adeta açıldığını görürsünüz. Bu ağaçlar 1- 2 yıl sonra yapılan çalışmalara zarar verecek. Ağaç konusunda hepimiz hassasız. Durup dururken, keyfiyetten ağaç kesilmez, ağaç sökülmez. Ama icap ettiği durumlar olabiliyor. Her yıl binlerce ağaç fidanı dikiyoruz. 8-10 kadar ağacı hastalıktan ve köklerinin kaldırımı bozma tehlikesi olduğu için alacağız. Bu ağaçların yerine 5- 6 yaşındaki ağaçlar dikeceğiz." - Burdur

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sebahattin Akkaya SÜLEYMAN ERMAN Ak Parti Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title