Haberler

Buradan Çok Uzakta Filmi

Buradan Çok Uzakta filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tüm bilgileri. Buradan Çok Uzakta filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

1995 yılında, 1978 model bir Mercedes, 14 yaşındaki Ann ve annesi Adele'i hayatlarına yeniden başlayacakları ve hayallerini gerçekleştirecekleri Beverly Hills'e doğru yola çıkarmıştı.

Winconsin'de küçük bir kasaba olan Bay City'den ve onun gelecek vaad etmeyen hayatından bir kaçıştı bu. Aslında her ikisinin de hayalleri farklıydı fakat birlikte göğüslemek zorunda oldukları gerçeklerin hayalleri ile hiç alakası yoktur. Aralarındaki ilişki genellikle oldukça sıcaktır. Ama aynı zamanda da çok değişken. Ann çok gerçekçidir, onları bekleyenlerden çok daha haberdardır. Bazen bir evlat olmaktansa daha çok annedir o. Adele ise kendisini kızının yuva ve aile arayışı karşısında savunmak zorunda kalmaktan bıkmıştır. Ve ona göre kızı Ann'i bu umutsuz dünyadan koparıp yepyeni ve heyecan dolu bir geleceğe ulaştırmaya uğraşıyordur. İlk durakları Los Angeles'ta Beverly Hills Oteli'dir.

Kendilerine Beverly Hills'te yeni bir hayat kurmaya çalışan bir anne ve kızın hikayesini anlatan Anywhere But Here'ın başrollerinde Natalie Portman ve Susan Sarandon var. Wayne Wang'in yönettiği filmin senaryosunu ise Mona Simpson'ın romanından Alvin Sargent uyarlamıştır. filmde aynı zamanda Bonnie Bedelia (Die Hard, Heart Like a Wheel), Shawn Hatosy (Outside Providence, In & Out), Hart Bochner (Die Hard, Rich & Famous)gibi isimler de rol alıyor.

Yapımcı Laurence Mark'a göre filmin teması ve karakterleri herkese uyarlanabilecek kadar gerçekçi. " "Hepimiz hayatımızın bir bölümünde annelerimizden muzdarip olmuşuzdur. Ama sonuçta fark etmişizdir ki onlar olmadan hayat çok daha renksiz ve eğlencesizdir." film aşamasından 4 yıl önce Mona Simpson'ın kitabını okuyan Mark, Fox 2000 film Şirketine gitti. İki Akademi Ödüllü senarist Alvin Sargent böylesine önemli bir romanı adapte etmek için en iyi isimlerden biriydi. Daha önceki JULIA ve ORDINARY PEOPLE filmlerinin senaryoları ile iki kez Oscar kazanan Sargent, daha önceki çalışmalarında da Amerikan ailesi ve bu kavram üzerine çalışmalar yapmıştı.

Kadınlar arasındaki ilişkileri daha önceki filmi THE JOY LUCK CLUB filminde de işleyen Wayne Wang ise yine yabancı olmadığı konuda film için birikimini kullanması istenilen bir başka isim. Son filmi olan THE CHINESE BOX'ı henüz bitiren yönetmen, kendisi için de en uygun film olarak ANYWHERE BUT HERE'i seçmiş.

THE JOY LUCK CLUB ile severlerden ve eleştirmenlerden tam not alan Wang film için şunları söylüyor; " The Joy Luck Club'ı çevirirken eşim muhtemelen bir önceki hayatımda kadın olduğuma kanaat getirmişti. Bence kadınlar öylesine karmaşık ve olağanüstüler ki daha bir çok film çekilebilir."

film Los Angeles'da çekilmiş. Yani şehrin kendisi de filmin başrol oyuncularından biri. Wang her ne kadar Los Angeles'lı olmasa da şehrin orada yaşayanlar için ne ifade ettiğini çok iyi bildiğini söylüyor. "Adele için Oz Büyücüsü filminde Emirald City ne ise L.A. 'de oydu. Tüm hayallerinin ve umutlarının gerçekleşeceği yer olarak orayı görüyordu. Fakat bunun eğlenceli bir yanı da vardı ve bu her zaman her şeyi doğru amaçlar için yanlış yapan kadını Susan Sarandon'dan daha iyi canlandıracak hiç kimse yoktu."

Yönetmen: Wayne Wang

Senaryo: Mona Simpson

Oyuncular: Hart Bochner, Shawn Hatosy, Bonnie Bedelia, Natalie Portman, Susan Sarandon

Filmin Türü: Drama

Orijinal Adı: Anywhere But Here

Yapımcı Firma: 20th Century Fox

Yapım Yılı: 1999

Yapım Ülkesi: ABD

Orijinal Dili: İngilizce

Filmin Süresi: 114 dk.

Resmi Sitesi: http://www.foxmovies.com/anywherebuthere/

Dağıtıcı Firma: Özen Film

Vizyon Tarihi: 06.04.2000

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel

19 gündür aranan Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu

19 gündür aranan Narin'in cansız bedeni bulundu

Diyarbakır Valisi: Narin öldürüldükten sonra çuvalla dereye atılmış, üzeri taşla kapatılmış

Öldürülüp çuvala konmuş, üzeri taşla kapatılmış

Bakanların Narin mesajında dikkat çeken ortak nokta! Üçü de aileye başsağlığı dilemedi

Bakanların Narin mesajında dikkat çeken ortak nokta

Didem Arslan'dan ses getirecek Narin mesajı: Aile biliyordu sustular, yazıklar olsun

Aileyle defalarca görüşen Didem Arslan'dan çok konuşulacak tespit

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title