Haberler

Bozkırın Ortasından Şampiyonlar Çıkacak

Yozgat Valiliği tarafından Spor Vadisi Kompleksi içerisinde bulunan gölette kurulumu tamamlanan kablolu su kayağı tesisi hizmete açıldı.

Yozgat Valiliği tarafından Spor Vadisi Kompleksi içerisinde bulunan gölette kurulumu tamamlanan kablolu su kayağı tesisi hizmete açıldı. Açılışta çeşitli illerden gelen su kayağı sporcuları birbirinden muhteşem gösterilere imza attı. Şehir merkezinde Spor Vadisi içerisinde bulunan gölette kablolu su kayağı tesisinin tamamlanmasıyla birlikte yeni bir spor dalı Yozgat'a kazandırıldı. Tesiste eğitmenler eşliğinde su kayağı eğitimi uygulamalı olarak verilecek ve şampiyonalara katılmak üzere sporcu yetiştirilecek.

Gelecek yıl Çekerek Barajı üzerinde de kablolu su kayağı tesisi kuracaklarını söyleyen Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, "Burada bu sene içerisinde kablolu su kayağı tesisini yaptık. İnşallah önümüzdeki sene de Çekerek Barajı'nda da bunu yapacağız. Türkiye'nin 9. büyük barajı olan Çekerek Barajı'nı ben Yozgat'ın denizi olarak adlandırıyorum. Önümüzdeki sene Çekerek'te de bozkırın ortasında su sporları nasıl yapılıyormuş, çeşitli sosyal tesisler nasıl yapılıyormuş Yozgat'taki hayat kalitesini artırarak herkese göstereceğiz" dedi.

Yozgat'ta insanların yaşam standartlarını yükseltecek çalışmaları artıracaklarını belirten Vali Yurtnaç, "Amacımız Yozgat'ı daha iyi yaşanılabilir kentler arasında üst sıralara taşımak. Bir taraftan termal, bir taraftan Spor Vadisi ve buradaki kablolu su kayağı ile Ankara'ya yakınlığı ve hızlı treniyle beraber Yozgat'ta insanların hayat kalitesini artırıcı çalışmaları bundan sonra daha da hızlandırarak yapacağız" şeklinde konuştu.

"TÜM GENÇLERİMİZİ TESİSİMİZE BEKLİYORUZ"

Vali Yurtnaç, Spor Vadisi'ne kurulan kablolu su kayağı tesisinin ilerleyen dönemlerde Türkiye ve Dünya Şampiyonalarına ev sahipliği yapabileceğini de söyledi. Türkiye'de son zamanlarda yaygınlaşmakta olan kablolu su kayağı sporunu Yozgat'a kazandırdıklarını ifade eden İl Özel İdaresi Spor Koordinatörü Birol Yılmaz ise "Tüm gençlerimizi tesisimize bekliyoruz, yüzmeyi bilen herkes bu tesisten faydalanabilir. Dünya ve Avrupa Şampiyonası gibi çeşitli faaliyetlere sporcu hazırlayacağız. Önümüzdeki yıllarda Yozgat'ta su sporlarını yapan gençler ve şampiyonlar çıkacak. Bozkırı tüm dünyaya tanıtacağız" ifadelerini kullandı.

İzmit'te 9 yıldır su kayağı sporu ile uğraştığını dile getiren Abdullah Doğuer isimli sporcu da, "Buraya gösteri için geldik. Yozgat'a çok güzel bir tesis yapmışlar. Uluslararası düzeyde şampiyonalar düzenlenebilecek bir tesis olmuş. Bu tesiste ilerleyen zamanlarda iyi sporcuların yetişeceğini düşünüyorum" dedi.

(Bahadır Muhlis Gökgül - Alpaslan Demir/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Yurtnaç Türkiye Yozgat Politika Güncel Haberler

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title