Haberler

Bitlisli Öğrenciler, Artvin'de

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Bitlis'ten Artvin'e gelen 44 öğrenci ve beraberindeki 4 öğretmen, Vali Ömer Doğanay'ı ziyaret etti.

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Bitlis'ten Artvin'e gelen 44 öğrenci ve beraberindeki 4 öğretmen, Vali Ömer Doğanay'ı ziyaret etti.

Artvin Valiliği önünde Bitlis'ten gelen heyetle bir araya gelen Vali Doğanay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaret kapsamında Artvinli öğrencilerle de tanışan Bitlisli öğrenciler, daha sonra Artvin Gazi Ortaokulu halk oyunları ekibinin gösterilerini izledi.

Vali Doğanay, buradaki programın ardından Valilik toplantı salonunda kabul ettiği heyetle bir süre sohbet etti.

Artvin"in tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri hakkında bilgi veren Doğanay, "İlimiz barındırdığı doğal güzellikleriyle adeta yeryüzü cennetidir. Bu anlamlı ziyaret kapsamında, değerli konuklarımız ilimizi tanıma fırsatı bulacaklar. Artvin kültürü ile Bitlis kültürünü kaynaştıracağız." dedi.

Doğanay, iller arasında bir kültür paylaşımı olan projenin ortak değerlerin paylaşılması adına da önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Bitlis'ten gelen Adilcevaz Selçuklu Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Gülşah Erdoğan da "Birlik" adlı bir şiir okudu.

Programın ardından Vali Doğanay, öğrencilere ziyaretin anısına çeşitli hediyeler takdim etti.

Bitlis'ten gelen heyeti kapıda karşılayan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kocatepe, projenin önemine dikkati çekerek "Anadolu'nun her hücresinin bir başka hücreyle yaşam bağı kurması anlamına gelen 'Biz Anadoluyuz' projesi, İçişleri Bakanlığımızca çok doğru, yerinde hayırlı sonuçlara vesile olan bir proje oldu. Bu proje kapsamında Artvin ile Bitlis bu işin uyguladığı örnek iki il oldu." dedi.

Birlik ve beraberliğin önemini de vurgulayan Kocatepe, "Bu zor coğrafyada ancak birbirimize yaslanarak ayakta durabiliyoruz. Ayrımız gayrımız olmaz. Devletimiz istedi ki çocuklarımız Anadolu'nun güzellikleri görsün, birbirini tanısın, sevsin ve bu güzelliklere düşmanımızın göz dikmesine müsaade etmesin." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Kocatepe, heyete çeşitli hediyeler takdim etti.

"Atatepe" ziyareti

Öğrenciler, daha sonra Türkiye'nin en büyük Atatürk heykelinin bulunduğu Atatepe Sosyal Tesislerini gezdi.

Artvin Gazi Ortaokulu öğrencileri burada misafir öğrenciler için kısa bir halk oyunları gösterisi sundu. Gösterinin ardından Bitlis'ten gelen misafir öğrencilerle Artvinli öğrenciler horon oynadı.

Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci de burada yapıtğı açıklamada, proje kapsamında 2018 yılı sonuna kadar Bitlis'ten 200 öğrenciyi Artvin'de ağırlayacaklarını ifade ederek şunları kaydetti:

"Artvin'imizin doğal güzellikleri, tabii varlıkları ve kültürü öğrencilerimize en güzel şekilde tanıtılmaya çalışılıyor. Projenin bir amacı da kardeşlik vurgusu. Buradaki öğrencilerimizle misafir öğrencilerimiz değişik etkinliklerle bir araya geliyorlar. Bu vesileyle kardeşlik duygusu pekişerek devam edecektir."

Heyet daha sonra, Borçka Karagöl'ü gezmek için kent merkezinden ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Kocatepe Ömer Doğanay Bitlis Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title